• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena milijardera gunđala zbog kafe od 4 dolara: "Za tu cenu mogu da dobijem pola litra"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Voren Bafet i Astrid Menks venčali su se 2006. godine, kada je on imao 76, a ona 60 godina

  • 5
kafa, kafic, secer, devojka u kaficu kafeterija kapucino espreso late Foto: Shutterstock

Supruga legendarnog investitora Vorena Bafeta žalila se na godišnjem "letnjem kampu za milijardere" kompanije Alen & Co zato što mora da plati četiri dolara za šoljicu kafe.

Astrid Bafet, čiji je muž, 92-godišnji predsednik Berkšir Hataveja, vredi više od 115 milijardi dolara, a žalila se da bi za taj iznos mogla da dobije pola litre kafe na mestima sa razumnijim cenama.

Uprkos svom bogatstvu, Voren Bafet je takođe stekao reputaciju štedljivog čoveka, s obzirom da živi u istoj kući u Omahi, koju je kupio za 31.500 dolara 1958. godine. Takođe, navodno, seče kupone za popuste, kupuje automobile oštećene gradom uz popust i kupuje doručak u Mekdonaldsu.

NY Post potvrđuje da je šolja kafe od četiri dolara najjeftinija u ovom kampu, jer šolja hladnog napitka košta 5,50 dolara, dok specijalna pića, kao što je "Vatrena staza", koja sadrži dve čašice espresa sa crnom čokoladom, kajenskim biberom, cimetom, muškatnim oraščićem i parenim mlekom, koštaju do 6 dolara.

Astrid, čije je devojačko prezime Menks, redovno prati supruga na konferencijama. Voren Bafet i Astrid Menks venčali su se 2006. godine, kada je on imao 76, a ona 60 godina. Par je počeo da se zabavlja decenijama ranije, dok je Bafet još bio oženjen svojom prvom suprugom Suzan Tompson.

Warren Buffett, Voren Bafet Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Tompson, koja je umrla 2004. godine, bila je svesna veze i dala joj je blagoslov.

(Telegraf Biznis)

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ehhh

    16. jul 2023 | 13:41

    Jednostavno postoje takvi ljudi! Uprkos bogatstvu stede i nerasipaju novac bezveze. Uostalom,da se tako svugde rasipao,nebi bio milijarder!

  • Prle

    16. jul 2023 | 11:47

    Svaka cast. Ne pravi se vazan stecenim bogatstvom. Nece nikad da kupi stan u Beogradu na vodi i pije kafu u skupim beogradskim kaficima.

  • Bednica

    16. jul 2023 | 12:50

    Pa kupi pola litra kafe i sedi kod kuće i pij. Niko te ne tera da ideš tamo gde se plaća. Jadnica i bednica, džaba joj milijarde kad živi kao klošarka, ne uživa trošeći ih i niti bilo kome pomaže tolikim parama. Bedna duša koja bi sve samo za sebe i da nikome ništa ne daje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>