• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde Tejlor Svift dođe, tu slobodnih soba nema: Kako je pevačica podigla ekonomiju SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije prvi put da je Svift zaslužna za pozitivan uticaj na ekonomiju

  • 0
Taylor Swift, Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP//George Walker IV

Sudeći po podacima kancelarije Federalnih rezervi Filadelfije, Tejlor Svift je lično odgovorna za nagli rast turizma, koji je povećao hotelske prihode SAD po prvi put od početka pandemije koronavirusa.

- Uprkos usporavanju oporavka turizma u regionu u celini, jedan ugostitelj je istakao da je maj bio najjači mesec za hotelijere u Filadelfiji od početka pandemije, velikim delom zbog priliva gostiju za koncerte Tejlor Svift u gradu - napisali su gradski zvaničnici u Bež knjizi Federalnih rezervi.

Bež knjiga se izdaje osam puta godišnje i u njoj se sumira kako ekonomija napreduje u različitim gradovima širom SAD. Rezime se objavljuje pre sastanka komiteta Federalnih rezervi, piše FOX Business.

Ovo nije prvi put da je Svift zaslužna za pozitivan uticaj na ekonomiju. Zvaničnici u Sinsinatiju su ranije ovog meseca izjavili da su datumi turneje Eras u njihovom gradu pomogli da se zaradi 2,6 miliona dolara u hotelima u centru grada, a da su okolni hoteli okruga Hamilton zaradili više od 5,3 miliona dolara, izvestio je NBC News.

Džuli Kalvert, predsednica i izvršna direktorka turističke grupe Visit Cinci, govoreila je o uticaju koji Svift ima.

- Tejlor Svift je sila na koju treba računati. Ekonomski uticaj koji Sviftova stvara je zapanjujući, pošto fanovi putuju iz daljine da bi prisustvovali njenim koncertima, puneći hotele, restorane i obilazeći lokalne atrakcije. Njen uticaj na turizam je svedočanstvo njene sposobnosti da zaokupi publiku i podstakne ekonomski rast - kaže Kalvert.

Prošlog meseca, organizacija "Odaberite Čikago" je na Tviteru objavila da je Svift umešana u obaranje gradskog rekorda po zauzetim hotelskim sobama.

- Čikago je postavio svoj novi rekord svih vremena po ukupno zauzetim hotelskim sobama. Zahvaljujući tri večeri Tejlor Svift, godišnjem sastanku ASCO-a, dodeli nagrada Džejms Beard i još mnogo toga. Ovo nije samo post-pandemija, imali smo više soba popunjenih nego ikada u istoriji Čikaga - objavili su tada.

(Telegraf Biznis)

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>