• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Upoznajemo strane vozače sa beogradskom obilaznicom

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1
Goran Vesić Bubanj Potok obilaznica otvaranje Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da, od kako je obilaznica oko Beograda puštena u saobraćaj, nadležni intenzivno rade na tome da upoznaju strane vozače sa tom deonicom, kako bi se tranzitni saobraćaj preusmerio upravo ka njoj, što za njih znači brže i lakše putovanje, a za Beograđane manje gužve na auto-putu kroz grad.

"Zato svi strani vozači na ulasku u Srbiju dobijaju letak kojim ih upoznajemo da je izgrađena nova beogradska obilaznica i da ne moraju više da koriste auto-put kroz Beograd ako putuju prema jugu Srbije i Evrope", napisao je Vesić na Fejsbuku.

Pored toga, mape kompanije Gugl, kao i većina drugih čije navigacije vozači koriste već su, na zahtev "Puteva Srbije", uvrstile beogradsku obilaznicu u mape i ona je određena kao prioritetna saobraćajnica vozačima koji samo prolaze kroz Beograd.

"Kampanju vodimo i na društvenim mrežama i specijalizovanim sajtovima u Evropi, pre svega u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Turskoj i Bugarskoj, koji se bave putovanjima, kako bi se što više vozača upoznalo da imaju lakši i brži put oko Beograda", dodao je Vesić.

Sve ovo činimo kako bismo rasteretili auto-put kroz Beograd, smanjili gužve u gradu i zagađenje, zaključio je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duma

    16. jul 2023 | 19:53

    stavite medjunarodne gradove kao sto su Skoplje ,Atina,Sofija itd, na zelenim tablama iznad petlje kod ukrstanja i nema problema.znate valjda kako se medjunarodni autoputevi obelezavaju.kog stranca interesuje gde je surdulica,aleksinac ,jagodina.🥸🥸🥸

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>