• 30

Vreme čitanja: oko 2 min.

Platili korišćenje klime 7 evra po danu, a vlasnici apartmana u Grčkoj je gase dok su oni na plaži

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi smatraju da je u ovom slučaju bahatost i bezobrazluk pojedinih turista nemerljiv

  • 30
Klima uređaj, stan, novogradnja, Air-conditioned apartment Foto: Toms Llamas Quintas/Alamy/Profimedia, Printskrin: Facebook/Life from Greece

Sa dolaskom leta isplivavaju brojni problemi i zahtevi turista koji izazivaju polmiku. Jedan od čuvenih letnjih problema su klima uređaji koji, ili ne rade, ili se njihova upotreba doplaćuje, ili ih u smeštaju nema. Ipak, problem koji ima jedan član grupe Live from Greece podelio je javnost. 

- Smeštaj je ok, ali platili smo gazdarici klimu za 13 dana i ograničava nam koliko će klima da radi. Kaže, kad ste na plaži klima ne može da radi. Ulazi i gasi nam klimu, platili smo sedam evra dnevno, što znači ceo dan - jedan je od statusa u ovoj grupi.

Status je izazvao veliku polemiku među turistima.

- I u hotelima gde je noćenje po osobi 300 evra klima se gasi čim izađeš iz sobe. I to je normalno i u redu. Vi sami treba da je isključite kad izlazite napolje, a ona nema prava, sem ako vam ne čisti apartman, da uđe u sobu kad niste tu - stoji u jednom komentaru.

Mnogi smatraju da je u ovom slučaju bahatost i bezobrazluk pojedinih turista nemerljiv.

Klima uređaji grčka more Printskrin: Facebook/Life from Greece

- Ne radi se o sedam evra, nego ste ostavili uređaj da radi bez prekida nekih 8 sati, bez nadzora, a posle se pitamo odakle ovoliki požari - kaže jedan član grupe.

Mnogi se slažu da je greška gazdarice što nema karticu za struju na ključu.

- Izvučeš karticu, samo frižider radi i utičnice, svetla se gase, šporet i klima. Sa skokom cena struje od 140 odsto od septembra u Grčkoj, iako tu živim, ni mi kod kuće ne ostavljamo klimu ceo dan uključenu, samo kada smo u stanu - objašnjavaju.

Neki su dali i primer kako oni to rade.

- Moj primer... Ostavljam klimu da radi u apartmanu i kada nismo u njemu. Platili smo pet evra po danu za klimu, podrazumeva se da ona normalno hladi, ali ona jedva hladi. Njihov komentar je bio da je to dovoljno da rashladi. Ok, dovoljno je ako radi ceo dan, pa tako i postupam. By the way, i u svojoj kući ostavljam uključenu klimu ako sam napolju, ako su temperature velike - objašnjava jedan član grupe. 

(Telegraf Biznis)

Video: Klimatski aktivisti uništili luksuznu jahtu vrednu 300 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đoda

    20. jul 2023 | 09:25

    E fanatizovanih grkofila kako Grke brane u svemu i svačemu. ako sam platio upotrebu klime onda je moja stvar koliko i kada ću da je koristim. a ne da mi se u to upliće gazdarica i natura mi svoj režim. ne moramo svi ići na plažu istovremeno, eto neko bi iz nekoga razloga ostao duže u apartmanu ili se vrati pre u toku dana...

  • Stefan

    19. jul 2023 | 23:49

    Uvek ostavim klimu ukljucenu u apartmanu da bude osvezavajuce kad dodjem

  • Ja

    20. jul 2023 | 00:25

    Ne znam da li su ljudi čuli i videli da klimu mogu da nastwluju da im se uključi u određeno vreme, na primer pola sata pre njihovog dolaska u stan? Nenormalno je ostaviti bilo koji uređaj osim frižidera, pa tako klimu uključenu kad niste u stanu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>