• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džonson i Džonson izgubio na sudu: Moraju da plate 17 miliona evra pacijentu obolelom od raka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Valadez neće moći da dobije ovaj novac u doglednoj budućnosti zbog zahteva J&J da proglasi bankrot i zamrzavanja njene imovine

  • 1
Bebi puder, puder za bebe Foto: Shutterstock

Sud u Kaliforniji doneo je odluku po kojoj kompanija Džonson i Džonson (J&J) mora da plati skoro 17 miliona evra (16,8 miliona evra) pacijentu obolelom od raka koji tvrdi da je njegovu bolest prouzrokovao bebi puder te kompanije.

Emori Hernandez Valadez (24) je optužio J&J da je korišćenje njihovog proizvoda od detinjstva kod njega dovelo do pojavne malignog mezotelioma u tkivu koje se nalazi blizu srca, prenosi CNN.

Porota je presudila da Valadez ima pravo na naknadu računa za lekarsku negu, kao i za pretrpljeni bol i patnju, ali nije dodatno kaznila kompaniju sa sedištem u Nju Džersiju.

Advokat J&J je najavio da će se žaliti na ovu presudu.

Valadez neće moći da dobije ovaj novac u doglednoj budućnosti zbog zahteva J&J da proglasi bankrot i zamrzavanja njene imovine.

Hiljade ljudi su tužile J&J, tražeći odštetu na osnovu tvrdnji da proizvodi ove kompanije, među kojima je i bebi puder, izazivaju rak, preneo je ranije Rojters.

Firma J&J želi da svoje probleme reši proglašenjem bankrota i nagodbom u ukupnom iznosu od 8,13 milijardi evra, kojom bi kolektivno isplatila osobe koje su podnele tužbe.

(Telegraf Biznis)

Video: Multipotencijalisti vs. multitaskeri, šta ste vi? Aleksandra Petrovski, Kako si na poslu #74

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>