• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako idete po obuću u Beč: Svake godine se proverava oko 85.000 preduzeća

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvalitet obuće treba posmatrati u kontekstu zdravlja

  • 0
Inspekcija obuće u Beču Foto: Unsplash

U Beču se već nekoliko nedelja sprovodi inspekcija trgovine obućom i proverava usklađenost sa zakonskim odredbama kao što su trgovinski propisi ili Zakon o obeležavanju cena. Sekretarijat zadužen za pijace, propise o hrani i zaštiti potrošača vrši inspekciju.

Posebna pažnja je posvećena takozvanoj „uredbi o označavanju obuće“. Materijali od kojih su napravljeni glavni delovi obuće, a to su gornji deo, postava i đon, moraju biti ispravno označeni. To omogućava potrošačima da lako uporede različite proizvode.

U više od trećine od stotinu preduzeća, koja su kontrolisana, utvrđeno je kršenje propisa. Oznake o materijalu moraju biti vidno istaknute na nemačkom jeziku isto kao i cene, sapštili su iz Kancelarije Grada Beča u Beogradu.

Inspekcija obuće u Beču Foto: Unsplash

„Kvalitet obuće treba posmatrati u kontekstu zdravlja. Naša kancelarija vrši pažljivu proveru kako bi se izbegla moguća šteta po potrošače“, objašnjava Andreas Kuthajl, rukovodilac sekretarijata.

Sekretarijat je odgovoran za primenu i kontrolu usklađenosti sa trgovinskim propisima. Svake godine se proverava oko 85.000 preduzeća.

(Telegraf Biznis)

Video: Ispovest komšije obućara Cvetka: "Čuvao je obuću staru 20 godina, u slučaju da se neko po nju vrati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>