• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova prevara sa lažnim porudžbinama: Ovaj put, Beograđanki je stigao mejl na nemačkom jeziku

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poštovani kupče, transakcija je završena i vaša porudžbina je verifikovana, možete je sami proveriti, stoji u mejlu

  • 3
Mobilni telefon prevara prevare Foto: Shutterstock

Na razne prevare na nemuštom engleskom i srpskom jeziku smo navikli, na lažne mejl adrese, zahteve da uplatimo "samo" još nešto za proizvod koji nismo ni naručili. Čitateljka Telegraf Biznisa ipak se iznenadila kada joj je stigla jedna takva poruka na nemačkom jeziku. 

Za nekoga ko ne poznaje jezik, sam izgled mejla me upućuje na prevaru. Napisan je po pravilima poslovne komunikacije, sa zaglavljem u kom pozdravljaju primaoca mejla, sa telom mejla u tri pasusa i na kraju sa pozdravom.

- Poštovani kupče, transakcija je završena i vaša porudžbina je verifikovana. Možete je sami proveriti. Račun možete preuzeti u priloženom dokumentu. Srećni smo što sarađujemo. Pozovite korisničku podršku na +41 (335) 332-710 ako niste odobrili ovu transakciju ili želite da otkažete svoju porudžbinu - stoji u mejlu.

Prevara Foto: Privatna arhiva

U mejlu se nalazi i atačment na koji čitateljka nije kliknula, ali u kom se, po već dobro oprobanom receptu, sigurno nalaze upuststva za uplatu novca za proizvod koji nije poručen.

(Telegraf Biznis/G. M.)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 31

    21. jul 2023 | 11:34

    Meni je pre 3 dana stigao sms sa inostranog broja. Gde piše na srpskom da mi je stigao paket samo treba da platim carinu a ja nisam ništa naručio,pogotovo iz inostranstva.

  • Vidoje

    21. jul 2023 | 11:52

    Ako nisi naručio ne plaćaš,ako si radoznao ti plati!🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>