Samo godinu dana od otvaranja: Zatvara se restoran u regionu u kojem su hranu pripremali roboti
Jedan od prvih restorana, u kojima vam hranu sprema robot, otvoren je pre godinu dana u Zagrebu. Danas, on se zatvara javlja Jutarnji.hr.
Naime, vlasnici restorana su verovali da ugostiteljstvo može da ide u korak sa modernom tehnologijom.
Međutim, pogled na ispražnjen i zatvoren lokal, šalje drugačiju poruku.
Sva jela u restoranu pripremalo je pet robota-kuvara koji su učili od profesionalnih "ljudskih instruktora". Ponuda je bila slična lancima brze hrane, ali navodno zdravija.
Dalje se navodi da je priprema jela trajala oko petnaestak minuta, pa su tako roboti-kuvari u jednom satu mogli da usluže 60 gostiju.
Na meniju ste mogli da pronađete hobotnicu sa domaćim njokama, rižoto sa škampima, ali i različite vrste testenine.
Ipak, čini se da će naše podneblje još malo morati da pričeka za ovakav koncept.
(Telegraf Biznis)
Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Boža zemunac
U takvom restoranu ne bi ručao nikada.
Podelite komentar
Bojan
Barem ne razmisljas da li je oprao ruke ili zakinuo porciju i to poneo kuci. Imam prijatelja koji je drzao kafanu i znam sta su mu radili kuvari a bio je 100% korektan prema njima. A ti isti kuvari zivotinje hrane najboljom hranom. Tako da vise verujem robotu nego alavim kuvarima
Podelite komentar