• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić poziva opštine da iskoriste novac: "Nijedna nije dobila manje od 700.000 dolara"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pozvao sam opštine da uključe građane u izbor projekata, rekao je Vesić

  • 1
Goran Vesić, Praksa za studente u državnim preduzećima Foto: Nikola Tomić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je danas opštine i gradove da iskoriste novac koji im je na raspolaganju u okviru LIID projekta za razvoj jedinica lokalne samouprave, koji je vredan oko 300 miliona dolara.

Vesić je za TV Pink rekao da je 145 lokalnih samouprava dobilo novac - nijedna nije dobila manje od 700.000 dolara, što je za neke lokalne samouprave čak trećina njihovog budžeta, dok je Beograd, primera radi, dobio 9,9 miliona dolara.

Ministar je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je dao podršku razvoju LIID projekta, jer on najbolje razume koliko je važno da se razvija svaki deo naše zemlje. Vesić je pojasnio da su sredstva bespovratna, a u okviru ovog programa opštine pripremaju projekte i imaju širok dijapazon aktivnosti koje mogu da sprovedu i konkurišu sa projektima - da grade lokalne puteve, parkove, staze za bicikliste…

- Pozvao sam opštine da uključe građane u izbor projekata. Novac mogu da potroše na jedan ili više projekata, kako oni odluče, ali u svakom slučaju projekti moraju da budu u skladu sa ciljevima koji su dati i važno je da se poveća komfor života ljudi u tim mestima posle realizacije projekata - dodao je Vesić.

Govoreći o projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture, Vesić je najavio da će ove nedelje biti otvoreno prvih 5,5 kilometara autoputa Niš-Merdare.

- Nastavljamo sa otvaranjem novih deonica puteva. Tokom oktobra čeka nas otvaranje i 21 kilometar autoputa Ruma-Šabac, a posle toga se radovi nastavljaju od Šapca do Loznice. Do kraja oktobra biće završeno novih 10 kilometara Moravskog koridora, od Makrešana do Koševa, čime će Kruševac potpuno biti povezan na autoput - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Video: Tri meseca prakse u preduzećima Ministarstva građevinarstva za 30 studenata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    24. jul 2023 | 10:06

    Ko zna gde će taj novac da završi kada opštine uzmu,ako samo jedan deo završi gde je namenjeno onda im se i isplati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>