• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Formiran Poslovni savet Srbije u Dubaiju: Marko Selaković na čelu naredne dve godine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savet okuplja više desetina srpskih kompanija koje posluju u UAE

  • 0

Poslovni savet Srbije formiran je kao nezavisno telo pod patronatom Privredne komore Dubaija na osnivačkoj skupštini održanoj danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Poslovni savet Srbije, koji okuplja više desetina srpskih kompanija koje uspešno posluju u UAE, ali i lokalne kompanije koje planiraju da posluju u Srbiji, osnovan je sa ciljem jačanja bilateralnih odnosa i poslovnih i privrednih veza Srbije i UAE.

Dodatno, Poslovni savet Srbije baviće se i promocijom srpskih biznisa i poslovne zajednice u UAE, promocijom poslovnih i investicionih potencijala obe zemlje, pružanjem podrške kompanijama iz UAE da otpočnu svoje poslovanje u Srbiji, kao i ohrabrivanjem kompanija iz Srbije da svoje poslovanje na Bliskom Istoku otpočnu iz Dubaija.

Na Skupštini je, uz prisustvo predstavnika svih kompanija članica, jednoglasno izabrano rukovodstvo Poslovnog saveta Srbije.

U naredne dve godine Savetom će predsedavati dr Marko Selaković, profesor univerziteta, koji je ranije obavljao dužnosti predstavnika Privredne komore Srbije u UAE i direktora biznis programa Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Pored Selakovića, članovi Upravnog odbora Saveta su i Neđeljko Magazin (Energoprojekt Entel), Ivan Zeljković (Evans Media), Goran Simić (Braineering IT Solutions), Milica Nikšić (UPG Engineering), Teodora Vuković (PTD Fitness), Aleksandar Grujičić (Bestrong), Jovan Strugarević (Shake) i Veselin Banković (SpecTec Middle East).

U ime Privredne komore Dubaija prisutnima se obratila Maha Al Gergavi, potpredsednica Privredne komore Dubaija, koja je naglasila značaj osnivanja Poslovnog saveta Srbije za dalju izgradnju prijateljskih odnosa između Srbije i UAE.

U obraćanju nakon održane Skupštine, Dr Marko Selaković, predsednik Poslovnog saveta Srbije u UAE, izrazio je zahvalnost prijateljima iz UAE i Privredne komore Dubaija i naglasio da je veliki posao pred novoformiranim savetom:

- Očekuju nas brojne aktivnosti: srpske kompanije prisutne u Dubaiju treba što snažnije integrisati u sistem Privredne komore Dubaija kako bismo maksimalno iskoristili mnogobrojne mogućnosti. Dodatno, treba promovisati na svakom koraku Srbiju i njene potencijale. Istovremeno, Poslovni savet Srbije biće na raspolaganju kompanijama iz naše zemlje koje dolaze u UAE kako bi što brže i što efikasnije upoznale tržište koje ima ogroman potencijal i kojem gravitiraju milijarde ljudi. Iniciraćemo razgovore sa svim relevantnim činiocima u Srbiji i UAE kako bismo zajednički ostvarili cilj - dalje jačanje partnerskih i poslovnih odnosa naših zemalja i što snažniji razvoj srpskih kompanija u Emiratima - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Video: Marko Čadež o dolasku novog investitora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>