• 25

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ručak za dvoje u Budvi platio 157 evra: "Preračunajte se pre poručivanja, da se ne iznenadite"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iznenadio sam se kad sam video da su cene na Crnogorskom primorju, naročito u Budvi duplo skuplje u odnosu na Porto Karas u Grčkoj

  • 25
Večera more pored mora morski plodovi Foto-ilustracija: Shutterstock

Dok sa jedne strane stižu informacije da je ovogodišnja sezona na Crnogorskom primorju rekordna, drugi se žale da je broj gostiju skoro duplo manji nego prošle godine.

I dok su informacije o posećenosti različite, ono što je sigurno jesu visoke cene u Budvi koju još nazivaju i prestonicom crnogorskom turizma. Nikola Radivojevć iz Užica je tokom jula bio na moru dva puta, prvi put u Grčkoj, a drugi put upravo u Budvi i kako kaže ostao je zatečen razlikom u cenama.

- Iznenadio sam se kad sam video da su cene na Crnogorskom primorju, naročito u Budvi duplo skuplje u odnosu na Porto Karas u Grčkoj koje važi za jedno od luksuznih mesta. Skuplje je za više od 50 procenata, tamošnji ugostitelji i milionere ostavljaju u čudu i praznih džepova - rekao je Nikola.

On savetuje da ukoliko se odlučite na boravak u Budvi, pre ulaska u restoran se dobro presaberete kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da nemate dovljno novca da platite račun, iako u džepovima možda nosite sasvim solidan iznos.

- Samo jedan ručak za dvoje u restoranu koštao nas je 157 evra, što je veliki udar na svačiji budžet. Takođe, ono što je poražavajuće da vi jedno malo pivo 0.33 ml platite 6 evra. Pre nego što sednete u neki objekat ili restoran, presaberite se dobro, kako ne bi ostali bez dinara i praznog novčanika posle ručka. Takođe, ako smeštaj nema obezbeđenje ležaljke na plaži i to vam može biti veliki izdatak jer je cena za iznajmljivanje od 20 evra pa na više. O parkingu da ne pričam - priča Nikola.

Telegraf Biznis početkom meseca proverio je da li su zaista ležaljke u Crnoj Gori "besplatne".

Kako su na moru neizbežni i prateći sadržaji, ovaj Užičanin upozorava da je i to veoma skupo. Vožnja brodićem 10 evra po osobi, letenje padobranom 100 evra, a o noćnom izlasku gde gostuju najveće zvezde suludo je i pričati, tvrdi.

Podsetimo, Telegraf Biznis juče je preneo priču jednog muškarca iz Crne Gore koji je boravio u Šibeniku i ostao zbunjen cenama u tom hrvatskom letovalištu.

(Telegraf Biznis/RINA)

Video: Klimatski aktivisti uništili luksuznu jahtu vrednu 300 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma SO

    26. jul 2023 | 17:16

    Sad majstore idi na Stradun ili negde na Azurnu obalu, poruči jastoga sa tri vrste umaka i uporedi to cenovno sa ćevapima s lukom u nekoj brvnari u Užicu. Nisi ti za letovanje, ja da imam para za otići bilo gde na more sigurno ne bih visio po raznim internet grupama i kukao po ceo dan.

  • Krle

    26. jul 2023 | 17:11

    Nisi napisao koja jela ste rucali!

  • Tea

    26. jul 2023 | 17:11

    Ako je bio 2 puta na letovanju ima para i da plati ovaj racun bez problema.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>