• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisani javni pozivi za privatizaciju tri preduzeća: Najniža početna cena je 14.057 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica

  • 0
TEHNOHEMIJA SREDSTVA DEZINFEKCIJA Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javne pozive za prikupljanje ponuda za učešće u postupku privatizacije tri preduzeća - Izdavačko preduzeće Rad a.d. Beograd, Tehnohemija a.d. za trgovinu Sremska Mitrovica i Nedeljne novine akcionarsko društvo za novinsku i izdavačku delatnost Bačka Palanka.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva privrede, pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica.

Početna cena na javnom nadmetanju za Tehnohemiju iznosi 511.612,85 evra, za Izdavačko preduzeće Rad je 3.811.962,85 evra, a za Nedeljne novine je 14.057,40 evra.

Za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Tehnohemije i Nedeljnih novina zainteresovani mogu da podnesu prijave najkasnije do 24. avgusta do 15 časova, odnosno 12 časova, dok je rok za prijave za Izdavačkog preduzeća Rad 25. avgust, do 12 časova.

Ministarstvo privrede podseća da se prijava podnosi u zatvorenoj koverti, zajedno sa ponudom, sve u skladu i na način definisan Uputstvom za ponuđače. Kako se navodi, samo blagovremene i potpune prijave će biti razmatrane. Prodajnu dokumentaciju, koja će biti dostupna od 31. jula za sva tri preduzeća čine - ugovor o čuvanju poverljivih podataka, privatizaciona dokumentacija, uputstvo za ponuđače, obrazac prijave za učestvovanje u Postupku i nacrt Ugovora o prodaji.

(Telegraf Biznis)

Video: Formiran poslovni savet Srbije u Dubaiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>