• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Netfliks traži menadžera za veštačku inteligenciju: Usred štrajka gumaca, nude platu od 900.000 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo radno mesto najavljuje se kao "temelj za sve inovacije"

  • 0
Robot advokat veštačka inteligencija Foto: Shutterstock.com

Netfliks je oglasio radno mesto za visoko plaćenog menadžera za projeakt mašinskog učenja, dok glumci strepe zbog budućnosti nakon uvođenja veštačke inteligencije u Holivud.

Dok glumci i pisci štrajkuju zbog pravične nadoknade i zaštite od veštačke inteligencije, Netfliks je oglasio poziciju za menadžera proizvoda za mašinsko učenje čija će plata biti između 300.000 i 900.000 dolara godišnje. Prema Udruženju filmskih glumaca, 87 odsto glumaca njih zarađuje manje od 26.000 dolara godišnje.

Upotreba veštačke inteligencije u produkciji filma i televizije, bilo za pisanje scenarija, generisanje likova glumaca ili smanjenje potrebe za plaćanje kreativnog rada, bila je glavna tačka sporenja u pregovorima između Alijanse filmskih i televizijskih producenata.

Ovo radno mesto najavljuje se kao "temelj za sve inovacije". Posao navodi nejasne kvalifikacije vezane za mašinsko učenje, ali aludira na dalekosežne ciljeve kompanije za AI u "svim oblastima poslovanja". U zasebnom odeljku "mašinsko učenje" na sajtu kompanije piše da će kompanija koristiti veštačku inteligenciju da "oblikuje katalog filmova i TV emisija učenjem karakteristika koje čine sadržaj uspešnim" i da "optimizuje proizvodnju originalnih filmova i TV emisija".

Ovo nije jedina nova pozicija veštačke inteligencije koju traži Netfliks. Intercept je izvestio da kompanija takođe želi da zaposli tehničkog direktora za generativnu veštačku inteligenciju u svom studiju za igre za do 650.000 dolara godišnje.

(Telegraf Biznis)

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>