• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzioner hteo da proda kuću, prevaranti ga naveli da im "za polog" da sve svoje dragocenosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzioner je svoje dragocenosti zamotao u paket i nameravao je sa njima da krene u banku

  • 0
Kuća na prodaju, prodaja nekretnina Foto: Shutterstock

Zbog sopstvene naivnosti i bezobzirnosti prevaranata, penzioner iz Alten-Buseku u Nemačkoj je u subotu pri prodaji kuće ostao bez pola miliona evra.

Prevara je počela pre nekoliko nedelja kada je vlasnik porodične kuće oglasio njenu prodaju. Nakon kontakta mejlom i više ličnih susreta sa navodnim kupcima, prevaranti su uverili penzionera da pre dogovorene prodaje kuće za milion evra on mora uplatiti kaparu za radnike banke.

Pritom su prevaranti naivnom starcu prodali priču da sa njima mora da ide u banku i da radniku banke preda svoje dragocenosti: gotovinu, kovanice i zlato u vrednosti od 500 hiljada evra kao "polog banci za isplatu" novca od kupoprodaje kuće, piše portal Fenix.

Penzioner je svoje dragocenosti zamotao u paket i nameravao je sa njima da krene u banku. U neopaženom trenutku prevaranti su zamenili paket davši starcu bezvredni paket, pa su sa paketom dragocenosti našli izgovor za beg u Alfa Romeu.

Prema dosadašnjim saznanjima policije, dvojica muškaraca su pobegla u srebrnom Alfa Romeu, koji je verojatno imao oznake "W-RK". Jedan od prevaranata je star oko 65 godina i visok 170 centimetara, jak i sede kose. Drugi je imao između 30 i 40 godina, visok oko 170 centimetara, imao je crnu kosu.

Kriminalistička policija moli stanovnike koji su u subotu oko 14 sati videli tu dvojicu muškarca ili spomenuti automobil da to dojave policiji na broj: 0641/7006-6555.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>