• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čovek ima najveću prosečnu platu u Hrvatskoj i to samo iz jednog razloga

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mejaši prvi" prošle godine su imali 156 miliona kuna prihoda i 33 miliona kuna dobiti

  • 0
bogataš

Foto: Freepik

"Mejaši prvi" imaju jednog zaposlenog pa je njegova plata od 11.476 evra ujedno i najveća prosečna mesečna neto plata, ali kompanije koje imaju više zaposlenih i visoke prosečne plate od 20, 30 ili 50 hiljada kuna vrlo verovatno imaju i zaposlenih koji primaju veće plate od najveće prosečne plate.

Kompaniju "Mejaši prvi" sa jednim zaposlenim, i to direktorom Kristijanom Gelom, slede Makrosoft Hrvatska iz Zagreba s prosečnom mesečnom neto platom od 7.080 evra, Adris grupa iz Rovinja s 6.966 evra, zagrebačka filijala italijanskoga građevinskog konzorcijuma Kinetiks Tehnolodži sa 6.715 evra, Mekinsi i kompani sa 6.582 evra - piše Slobodna Dalmacija.

Kristijan Gelo je na čelu Tulipan grupe, a takođe je direktor kompanije "Mejaši prvi", koja je izgradila trgovinski centar Mall of Split, što je otvoren u martu 2016. godine. Centar raspolaže sa 60 hiljada kvadrata neto površine za iznajmljivanje, a vrednost je procenjena je na 146 miliona evra.

"Mejaši prvi" prošle godine su imali 156 miliona kuna prihoda i 33 miliona kuna dobiti, a kao i ostale kompanije pod okriljem Tulipan grupe, bave se poslovanjem nekretninama, s tim da im je pretežna delatnost upravljanje nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora.

(Telegraf Biznis)

Video: Pogledajte kako izgleda pred otvaranje deonica auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>