• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toplotni talas utiče na najvećeg proizvođača sladoleda: Da li ga jedete kad je napolju 40 stepeni?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija smatra da potrošači radije biraju hladno piće nego sladoled

  • 0
kornet, sladoled Foto: Pixabay

Da li uopšte može biti "previše toplo" za sladoled? Ako pitate najvećeg proizvođača sladoleda na svetu, odgovor je itekako da.

Naime, proizvođač Magnuma i Korneta (Cornetto), Unilever, rekao je u utorak da bi toplotni talas koji trenutno "hara" Evropom zapravo mogao da odvrati potrošače od smrznutog dezerta.

- Kada je previše toplo, ljudi preferiraju da kupe hladno piće umesto sladoleda - rekao je finansijski šef kompanije Grajem Pitkethli.

Unilever rekao je da je prodaja domaćih brendova sladoleda bila "prigušena" u prvih šest meseci ove godine jer su potrošači, pritisnuti inflacijom, smanjili potrošnju koja nije neophodna. Ovaj gigant robe široke potrošnje upravlja petinom globalne prodaje sladoleda, navodi Euromonitor, a prenosi CNN.

Ukupna prodaja sladoleda kompanije porasla je za 5,7% u prvoj polovini godine u vrednosnom smislu, u poređenju sa istim periodom 2022. Rast prodaje bio je podstaknut naglim povećanjem cena čak i kada je količina opala.

Porast cena Unileverovih proizvoda pomogao je kompaniji da poveća prodaju za 9,1% u prvoj polovini, iako je obim neznatno opao.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>