Toplotni talas utiče na najvećeg proizvođača sladoleda: Da li ga jedete kad je napolju 40 stepeni?
Da li uopšte može biti "previše toplo" za sladoled? Ako pitate najvećeg proizvođača sladoleda na svetu, odgovor je itekako da.
Naime, proizvođač Magnuma i Korneta (Cornetto), Unilever, rekao je u utorak da bi toplotni talas koji trenutno "hara" Evropom zapravo mogao da odvrati potrošače od smrznutog dezerta.
- Kada je previše toplo, ljudi preferiraju da kupe hladno piće umesto sladoleda - rekao je finansijski šef kompanije Grajem Pitkethli.
Unilever rekao je da je prodaja domaćih brendova sladoleda bila "prigušena" u prvih šest meseci ove godine jer su potrošači, pritisnuti inflacijom, smanjili potrošnju koja nije neophodna. Ovaj gigant robe široke potrošnje upravlja petinom globalne prodaje sladoleda, navodi Euromonitor, a prenosi CNN.
Ukupna prodaja sladoleda kompanije porasla je za 5,7% u prvoj polovini godine u vrednosnom smislu, u poređenju sa istim periodom 2022. Rast prodaje bio je podstaknut naglim povećanjem cena čak i kada je količina opala.
Porast cena Unileverovih proizvoda pomogao je kompaniji da poveća prodaju za 9,1% u prvoj polovini, iako je obim neznatno opao.
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.