• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važna vest za frilensere: Još je malo vremena ostalo za podnošenje poreske prijave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisničko uputstvo za podnošenje poreske prijave nalazi se na sajtu Poreske uprave

  • 0
takse, digitron, porez Foto: Unsplash

Rok za frilensere za prijavljivanje prihoda ostvarenih od ugovorene naknade od autorskih i srodnih prava i ugovorene naknade za izvršen rad na koje se porez plaća samooporezivanjem ističe u ponedeljak, 31. jula. 

Poreski obveznici koji su u drugom kvartalu tekuće godine ostvarili prihod po navedenom osnovu podnose poresku prijavu na Obrascu PP OPO-K.

U istom roku poresku prijavu na Obrascu PP OPO-K podnose i poreski obveznici koji za navedene prihode ostvarene u prvom kvartalu tekuće godine nisu podneli poresku prijavu na obrascu PP OPO.

Korisničko uputstvo za podnošenje poreske prijave (PP OPO-K) obračunatom porezu samooporezivanjem i pripadajućim doprinosima na prihode ostvarene kvartalno, od strane fizičkog lica kao poreskog obveznika nalazi se na sajtu Poreske uprave.

- Za dodatne informacije poreski obveznici mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700 -700 007 i 011-33 10 111 i neposredno zaposlenima na šalterima "Vaš poreznik" u 37 filijala širom Srbije, putem kontakt forme kontakt centra ili putem kontakt forme na portalu frilenseri - kažu u Poreskoj upravi.

(Telegraf Biznis)

Video: Novi predlog većinu frilensera oslobađa ranijih obaveza. Oni tvrde da to nije rešenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>