• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropski gradovi sve skuplji za život imigranata, ali prvo mesto ubedljivo drži jedan azijski

Vreme čitanja: oko 1 min.

Merser je prilikom sačinjavanja rang liste procenio cene više od 200 proizvoda i usluga

  • 0
Hong kong, Hongkong, Hongkong / Foto: Pixabay

Najnovija rang lista troškova života za gradove za ovu godinu koju je sačinila američka firma Merser pokazala je da evropski gradovi dominiraju među prvih 10 zemalja najskupljih za život imigranata.

Prema toj listi, Hong Kong i Singapur su i dalje najskuplji za imigrante, ali pet od 10 najskupljih gradova su u Evropi, uključujući četiri u Švajcarskoj - Cirih (3), Ženeva (4), Bazel (5) i Bern, piše NL tajms.

Kopenhagen je peti na listi, a SAD imaju jedan grad u prvih 10 - Njujork na šestom mestu. Amsterdam je na 28. mestu i pao je za tri mesta u odnosu na prošlu godinu, dok je Hag na 46. mestu i popeo se za jednu poziciju, objavio je NL Tajms.

U poređenju sa svojim susedima, Holandija je skuplja za život, a Amsterdam je ispred najskupljih gradova u Nemačkoj (Berlin je na 37. mestu ) i Belgiji (Brisel je na 41. mestu).

Merser je prilikom sačinjavanja rang liste procenio cene više od 200 proizvoda i usluga u 227 gradova na pet kontinenata, a grad Njujork bio je osnova za poređenje cena.

Prema Merseru, visoka inflacija izazvana ruskom invazijom na Ukrajinu pre više od godinu dana i dalje utiče na troškove života širom sveta. Za iseljenike, inflacija i fluktuacije deviznog kursa su među najvećim problemima koji utiču na njihove prihode i štednju, navodi Merser.

(Telegraf Biznis)

Video: Snimak usidrene superjahte "Nord" sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>