• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaju ih za 1.000 dinara, a unutra toalet papir i omot kikirikija: Obratite pažnju gde nabavljate Prvu pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sajtovima za prodaju od igle do lokomotive možete pronaći bar desetinu oglasa koji prodaju "neotpakovani" komplet Prve pomoći

  • 7

Toalet papir, ubrusi i omot od kikirikija, stvari su koje definitivno ne bi trebalo da se nađu u kutiji za Prvu pomoć. Pogotovo, kada vam je ona neophodna.

Naime, ovo neprijatno iznenađenje doživeo je jedan Beograđanin koji je prošle večeri pokušao da ukaže prvu pomoć povređenom biciklisti, izvestio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

- U kompletu prve pomoći zatekao je toalet papir, ubrus, foliju za pakovanje kikirikija - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Okanović je dalje naveo da "sledi krivična prijava i zahtev za povlačenje sa tržišta", međutim ovde je izgleda po sredi dublji problem.

Naime, i 2020. godine se pojavio sličan problem, kada su pojedini mediji preneli iskustvo izvesne Nataše, koja je zatekla istu sadržinu u svom kompletu za Prvu pomoć.

Tada, kao i sada, verovatno je problem u kompletima Prve pomoći koje se ne nabavljaju preko zvaničnih dobavljača, već se kupuju za nešto jeftiniju sumu na buvljim pijacama ili preko oglasa.

Na sajtovima za prodaju od igle do lokomotive možete pronaći bar desetinu oglasa koji prodaju "neotpakovani" komplet Prve pomoći po ceni od 1.o00 dinara pa naviše.

Sad ću svaku koju kupim da otvorim - stoji u jednom od komentara na Okanovićevu objavu.

Kazna za neposedovanje kompleta Prve pomoći u automobilu je 5.000 dinara, a rok trajanja istog je pet godina.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    29. jul 2023 | 16:32

    Problem je sto policija trazi da je komplet prve pomoci zapakovan. Ako je otvoren pisu ti kaznu kao da ga nemas, tj da je istekao rok i neispravan. I kako onda proveriti sta je unutra?

  • Miki

    29. jul 2023 | 16:43

    Uvek nosim 2 paketa,1 istekli od pre Hrista koji dajem ako nekom treba na putu,i 1 uredan kao deo opreme. Jednom sam dao nekom coveku protivpozarni aparst da ugasi auto i mislite da mi se javio posle da mi ponudi novi? Ma kakvi,i od tada aparat vise ne dajem,pa nemam ja para toliko na bacanje.

  • Gaga

    29. jul 2023 | 16:37

    Ako im je! Zna se gde se kupuje prva pomoć. Sigurno ne na buvljacima i preko oglasa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>