• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za prijavljivanje prihoda ostvarenih od autorskih i srodnih prava ističe sutra

Vreme čitanja: oko 1 min.

U istom roku poresku prijavu na obrascu PP OPO-K podnose i poreski obveznici koji za navedene prihode, ostvarene u prvom kvartalu ove godine, nisu podneli poresku prijavu na obrascu PP OPO

  • 0
Tax porez Foto: Shutterstock

Rok za prijavljivanje prihoda ostvarenih od ugovorene naknade od autorskih i srodnih prava i ugovorene naknade za rad na koje se porez plaća samooporezivanjem, ističe sutra, podsetila je Poreska uprava.

Navela da poreski obveznici koji su u drugom kvartalu ostvarili prihod po ovom osnovu, poresku prijavu podnose na obrascu PP OPO-K.

U istom roku poresku prijavu na obrascu PP OPO-K podnose i poreski obveznici koji za navedene prihode, ostvarene u prvom kvartalu ove godine, nisu podneli poresku prijavu na obrascu PP OPO.

Korisničko uputstvo za podnošenje poreske prijave (PP OPO-K) o obračunatom porezu samooporezivanjem i pripadajućim doprinosima na prihode ostvarene kvartalno, od strane fizičkog lica kao poreskog obveznika, nalazi se na sajtu Poreske uprave.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>