• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lagao da poseduje tim Formule i kolekciju šampanjca od 250 miliona dolara da bi dospeo na Forbsovu listu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lo je za magazin tvrdio i da je bio jedan od vlasnika prestižnog Vilijamsovog trkačkog tima Formule 1

  • 0
Milijarder milioner novac dolari Foto: Shutterstock~

Broker osiguranja Kalvin Lo sa sedištem u Hong Kongu lobirao je da se nađe na Forbsovoj listi milijardera tvrdeći da ima udeo u trkačkom timu Formule 1, da poseduje kolekciju šampanjca od 250 miliona dolara i hotel sa pet zvezdica, uz nekoliko luksuznih domova širom sveta. Takođe je navodno diplomirao na Harvardskoj poslovnoj školi.

Ali hvale koje je izrekao Kalvin Lo bile su daleko od istine, utvrdio je Forbs nakon detaljne istrage.

Lo se nemilosrdno reklamirao kao mogul sa desetocifrenom neto vrednošću - iako se procenjuje da je bogatstvo njegove porodice manje od 200 miliona dolara zajedno, objavio je Forbs.

U okviru svoje kampanje za ulazak na listu milijardera, Lo se predstavio Forbsu kao izvršni direktor i vlasnik R.E. Lee International, "najvećeg svetskog brokera životnog osiguranja" sa oko milijardu dolara premije. Lo je takođe navodno tvrdio da je osnivač R.E. Lee Capital, koji ima imovinu između 8 i 10 milijardi dolara.

On je za Forbs rekao da je "najveći azijski investitor i kolekcionar šampanjca i jedan od prvih vlasnika privatnog aviona Gulfstream G650 u Aziji".  Lo je za magazin tvrdio i da je bio jedan od vlasnika prestižnog Vilijamsovog trkačkog tima Formule 1.

Forbs je proučavao njegove finansijske izveštaje, kao i njegove tvrdnje da je kupio hotel Mandarin Oriental u Tajpeju za 1,2 milijarde dolara 2018. godine. Lo je navodno tvrdio da je kupio hotel sa pet zvezdica preko entiteta poznatog kao R.E. Lee Octagon. Ali Forbs je objavio da nije pronašao dokaze da R.E. Lee Octagon postoji kao registrovani entitet u Hong Kongu, Singapuru, Britanskim Devičanskim ostrvima, Kajmanskim ostrvima ili bilo kojoj drugoj jurisdikciji.

Časopis je izvestio da je pronašao sajt sa jednom mejl adresom. Stranica je od tada uklonjena, navodi Forbs. Lo je za Forbs tvrdio da je pohađao poslovnu školu Harvard, iako nema podataka koji potvrđuju da je bilo ko pod tim imenom pohađao tu instituciju, navodi se u izveštaju.

Takođe je rekao za Forbs da poseduje imovinu u Hong Kongu, Singapuru, Tokiju, Londonu, Vankuveru i Los Anđelesu. Ali kada je pritisnut zbog tog pitanja, Lo je revidirao broj na pet nekretnina i dao adrese četiri kuće u Hong Kongu i jednoj u Singapuru.

Prema Forbsu, javna evidencija pokazuje da su dva imanja navedena pod imenom njegovih roditelja, dok druga pripadaju drugim ljudima. Forbs je potvrdio postojanje R.E. Lee Capital, čija je predsednica Loina majka, Regina Lee.

(Telegraf Biznis)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>