• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vlora Marina Residences potpisala sporazum sa Mariot International za otvaranje hotela u Albaniji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Novoizgrađeni kompleks će se nalaziti u okviru mešovite investicije marine Vlora i očekuje se da će debitovati 2028.

  • 0
Vlora Marina Residences Foto: Promo/ Vlora Marina Residences

Vlora Marina Residences objavljuje da je potpisn ugovor sa Marriott International o otvaranju novog objekta dvostrukog brenda koji se sastoji od novog hotela pod brendom Marriott Hotels, zaštitnog znaka izvanrednog portfelja kompanije koja se sastoji od 31 hotela i apartmana Marriott Residences dostupnih za prodaju.

Smeštena u primorskom gradu Valona, novoizgrađena nekretnina će imati koristi od odlične lokacije na obali u srcu grada i biće deo investicije marine Vlora. Projekat ima za cilj redefinisanje pejzaža grada i pored hotela i rezidencija obuhvata kompleks marina sa više od 400 vezova u marini, šetalište sa zabavnim, gastronomskim i maloprodajnim sadržajima.

Vlora Marina Residences Foto: Promo/ Vlora Marina Residences

Pogodan kako za poslovna tako i za privatna putovanja, novi kompleks će imati hotel Vlora Marriott sa 150 soba i apartmana, kao i 160 apartmana za prodaju pod brendom Marriott Residences. Planirani sadržaji hotela obuhvataju zatvoreni i otvoreni bazen, četiri restorana i bara, privatnu plažu sa barom na plaži, spa centar, fitnes centar i moderan poslovni prostor i prostor za sastanke. Lobi Greatroom sa potpisom brenda će iz dana u noć obezbediti društveni centar za goste i lokalno stanovništvo.

Vlora Marina Residences Foto: Promo/ Vlora Marina Residences

Planirano je da rezidencije imaju između 75 i 220 kvadratnih metara i od jedne do četiri spavaće sobe, što će stanarima omogućiti pristup privatnom fitnes centru, kao i odabranim hotelskim sadržajima.

-Danas smo ovde sa našim partnerima iz Marriott-a ujedinjeni u našoj viziji i posvećenosti da Vlora Marriott Hotel bude sjajan primer izvrsnosti u ugostiteljstvu. Čvrsto verujemo da će se Valona pretvoriti u jedan od najvažnijih gradova na Mediteranu i vodeći brod albanske plave ekonomije. Zajedno sa našim lokalnim i međunarodnim partnerima, uvodimo inovativne koncepte u arhitekturu i urbane objekte koji će transformisati stvarnu oblast poboljšanjem ponude Valone kao turističke destinacije, podsticanjem lokalne ekonomije i stvaranjem više mogućnosti za zapošljavanje – izjavila je Ardiana Sokoli, potpredsednica za nekretnine BALFIN grupe, jedan od akcionara i vodećih partnera u razvoju hotela za ovu investiciju.

Ardiana Sokoli, Vice President Real Estate of BALFIN Group Ardiana Sokoli, Vice President Real Estate of BALFIN Group/ Foto: Promo

Prema rečima predstavnika Marriott-a, ovaj aranžman zadovoljava potrebu zemlje za ovakvim ugostiteljskim brendovima.

-Ovo je koncept koji prvi put uvodimo u Albaniji i veoma smo ponosni na to. Ovaj dogovor jača potražnju zemlje za prisustvom stranih brendova. Zadovoljni smo saradnjom sa Vlora Marinom, koja jača naše prisustvo u Albaniji - rekla je Silvija Lovreta, viši direktor za međunarodni razvoj hotela u jugoistočnoj Evropi.

Silvija Lovreta, Senior Director South Eastern Europe International Hotel Development Silvija Lovreta, Senior Director South Eastern Europe International Hotel Development/ Foto: Promo

Julien Laloie, direktor razvoja mešovite namene za Marriott International, koji je prisustvovao prezentaciji, izjavio je da je ovo prvi Marriott hotel na albanskoj obali i prvi projekat koji uključuje brendirane rezidencije.

-Što se tiče hotelskih projekata i drugih okruženja, radili smo sa najboljim timom. Ovo je naš prvi projekat boravka u Albaniji. Uvereni smo da će to biti veliki uspeh.

Julien Laloye, Director of Mixed-Use Development for Marriott International, Julien Laloye, Director of Mixed-Use Development for Marriott International / Foto: Promo

Smeštena duž živopisne obale Albanije, Valona je treći po veličini grad u Albaniji i ključna destinacija za letovalište duž Jadranskog mora. Grad je poznat po prijatnoj obali, plažama i prostranim pogledima na more i Ceraunijske planine. Štaviše, strateška lokacija i snažan ekonomski potencijal Valone čine je glavnim investicionim uporištem, nudeći mogućnosti za preduzeća koja žele da prošire svoje prisustvo na balkanskim i evropskim tržištima. Prihvatajući svoje bogato istorijsko nasleđe, uključujući drevne ruševine Apolonije, Valona predstavlja ubedljiv spoj poslovnih perspektiva i kulturnog obogaćivanja.

Planiran za završetak krajem 2025. godine, Međunarodni aerodrom Valona bi trebalo da postane glavna gradska kapija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>