• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krah još jedne modne kompanije, imali robu i u Srbiji: Zatvaraju više od 100 prodavnica, slede i otkazi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvaraju 122 prodavnice

  • 2
Odeća Foto: Shutterstock

Situacija u maloprodajnom sektoru u Nemačkoj ne izgleda dobro, bar ako je suditi prema pisanju tamošnjih medija. Posle Scotch & Soda, Görtz i Peek & Cloppenburg, još jedna modna kompanija je u krizi - Gerry Weber.

Firma je pre tri godine uspela da se spasi od propasti, ali sada stvari ne izgledaju dobro za proizvođača odeće u Vestfaliji. Zatvaraju 122 filijale, pišu nemački mediji.

Maloprodaja se bori za opstanak u 2023. godini. U poslednjih nekoliko meseci stizale su vesti o stečajima, kao i o finansijskim problemima za niz modnih lanaca poput Peek & Cloppenburga, Galerije Kaufhof, Görtza, Rena i Scotch & Sode. Loše vesti sada stižu za modni lanac Gerry Weber, piše Fenix .

Više nema profita

Nemačka modna kopanija sama, ali i kao franšiza, vodi više od 700 poslovncia širom sveta. Osnovana 1973. godine, fokusirana je na žensku odeću, a zapošljava oko 2.100 radnika.

Ipak, slede promene u poslovanju. Nameravaju da zatvore neprofitabilne poslovnice i ukinu radna mesta. Nameravaju i izlazak s berze.

Gerry Weber Retail GmbH upravlja sa 149 prodavnica i 28 prodajnih mesta u Nemačkoj. Čak i ako se potražnja za online kuppvinom poveća, žele da zadrže maloprodaju.

Kompaniji ovo nije prva finansijska kriza. Početkom 2019. matično društvo podnelo je zahtev za dokapitalizaciju. Stečajni postupak je zatvoren otprilike godinu dana nakon što je otvoren sudu u Bielefeldu.

Interesantno, Geri Veber je privukao pažnju željom da bude atraktviniji poslodavac, tako što je uveo kraću radnu nedelju. 

Kod nas je ba ovog brenda mogla da se kupi u šoping centrima poput Merkatora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>