• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pošta Srbije dobiće jedinstveni logistički centar u Batajnici: Đorđević najavio i uslugu e-novčanik

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je potpisan memorandum o realizaciji projekta u prostorijama Pošte Srbije

  • 1

"Verujem da će u narednih desetak godina to biti moderan logistički centar koji će pružati ne samo klasična skladištenja robe već će imati mogućnost i skladištenja robe koja zahteva određena hlađenja i možda i bescarinsku zonu zbog blizine Dunava", rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, povodom zaključivanja memoranduma o saradnji, u realizaciji projekta izgradnje poslovno-tehnološkog objekta za potrebe Pošte u Batajnici, sa Mobtel-PTT doo i PMC-inženjering doo.

Đorđević je naglasio da je ovo prvi put da se samo za potrebe Pošte gradi logistički centar i da će u tome imati podršku Vlade Srbije.

- Pošta Srbije treba u Batajnici, odnosno blizu našeg logističkog centra u Zemunu, da dobije veliko zemljište. Na taj način mogla bi da pruža i logističko-skladišnu uslugu, a sa tim paralelno i uslugu isporuke robe koja bi bila isporučena na adresu - pojasnio je v.d. direktora Pošte Srbije.

Reč je o zemljištu od 23 hektara, a za realizaciju projekta izabrani su pouzdani partneri, odnosno državne kompanije, naglašava Đorđević.

- Traženje partnera upravo se završava na najsigurniji način kada izaberete državnu kompaniju. Svako je našao sebe u ovome i od ovoga profit treba da ima država, odnosno Pošta, kao i Mobtel i PMC - dodaje on.

Đorđević zaključuje da će Pošta u budućnosti izrasti u mnogo jaču i veću kompaniju, te da će njena liderska pozicija, u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, dodatno biti ojačana.

- Kao i da da će radnici, ali i država biti zadovoljni sa svim onim što će pošta učiniti - naglasio je Đorđević.

O novoj usluzi

Đorđević je iskoristio priliku da najavi i da je usluga e-novčanika spremna, te da se čeka još samo licenca Narodne Banke Srbije.

Pojašnjava da su ovom uslugom prvenstveno mislili na najstarije, ali da će ona omogućiti i plaćanje računa iz inostranstva za srpske državljane.

- Pošta Srbije jedina ima ovaj projekat i jedinstveni smo u tome. Prisutni smo na 1.543 lokacije, odnosno u svakom mestu u Srbiji. Plaćanje će se vršiti tako što sve što stigne u sanduče, pretvaraće se automatski u priznanicu, a putem poruke ćete dobiti obaveštenje da ste dobili uplatnicu i pitanje da li želite da izvršite uplatu - dalje pojašnjava Đorđević.

V.d. direktora Pošte Srbije ističe da je usluga bezbedna, te da je vaš novac na sigurnom, jer samo oni kanali koji su sertifikovani u Pošti Srbije mogu da pružaju ovu uslugu.

- Postoji mogućnost da u naredna 24 sata vratite novac na račun ukoliko se predomislite. Samo sa onima koji su sklopili ugovor sa Poštom Srbije moći će da se izvrši uplata. Prvenstveno se misli na državne kompanije, a svi ostali moraju da daju garanciju da će taj novac biti dostupan 24 sata ukoliko se neko predomisli ili greškom uplati - zaključuje Đorđević.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar

    2. avgust 2023 | 17:51

    A u pošti nikad gora situacija što se tiče radne snage

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>