• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paprene cene u Dubrovniku: Pogledajte koliko je turista morao da plati parking za 4 sata

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik automobila ostao je u šoku cenom za nepuna četiri sata parkiranja u Dubrovniku

  • 4
Dubrovnik Foto: Shutterstock

Kada neko pomene Dubrovnik, obično prva asocijacija bude skupoća. Kako i ne, s obzirom na to da veoma često posetioci ovog grada na društvenim mrežama postavljaju fotografije i snimke "paprenih" računa za raznorazne usluge.

Prethodnih dana veliku pažnju privukao je snimak čoveka koji je morao da izdvoji pozamašnu sumu za nepuna četiri sata parkiranja u tom gradu.

Neimenovani muškarac snimio je kako ubacuje parking karticu u automat pre napuštanja parkinga, a na snimku, koji je navodno nastao 1. avgusta, vidi se kako za nešto više od tri sata parkiranja mora da se plati 40 evra!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

"Dubrovnik, pa izvolite", stoji u opisu video snimka, koji je za kratko vreme prikupio veliki broj pregleda i komentara.

Neki su konstatovali da bi ga jeftinije koštala kazna da se nepropisno parkirao. Bilo je i onih koji su pitali zašto neko ide automobilom do Dubrovnika ako mu je mnogo da plaća parking.

Oglasili su se i oni koji smatraju da je ova cena parkinga opravdana, jer se posetilac nalazi u samom jezgru.

"Gospodo draga, vidim da očito ne cenite lokaciju navedenih parkinga i komod zbog istih. Ti su parkinzi 50 metara od zidina i Starog grada, pešačiš 5 minuta do Straduna, srce grada starog 1000 godina. Ako takva lokacija nije komod ne znam šta jeste, pogotovo u kulturno istorijskom gradu Dubrovniku. Svi bi vi i na plažu s autom da možete. Postoje parkinzi u gradu koji koštaju ni 3 € sat, ali su udaljeni od starog grada pa treba lenja gospoda da pešače ili idu busom, ne daj bože plate uber 4€. Preporučujem svim jaranima i kraljevima koji posećuju Dubrovnik da se prvo informišu pre dolaska, da ne bi bilo ovako glupih objava", jedan je od brojnih komentara.

(Telegraf.rs)

Video: Pravoslavna crkva u Dubrovniku Sv. Blagoveštenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    3. avgust 2023 | 20:25

    Svim Srbima bih naplacivao 200 eura po satu.Ljudi su bezali od zlikovaca,imao sam u kuci 50 prognanih,ja ne idem kod njih ali ovi sto su bili kod mene prognani oni idu.Idite,baksuzi...

  • Miki

    4. avgust 2023 | 19:19

    Nije baš tako.Dubrovnik vam omogućava da noću u pižami besplatno odete I parkirate vaše vozilo od 2 do 6 ujutro. Ove godine ,kao dobrodošlica za sve strane goste je da nigde ne mogu da parkiraju osim na 3 zvanična parking,sva ostala parking mesta su rezervisana samo za Dubrovčane. Pritom,ako želite da se dobro odmorite,ovo je najdosadniji grad na svetu; možete da pogledate 1000 godišnje kamenje,pojedete sladoled i da vas dobro oderu u restoranima. Pariz,New York ili London su jeftiniji.Muzika je zabranjena a kofere morate da nosite u rukama ,jer ako koristite točkiće,kazna je samo 240 eura.Ako ovako nastave,napokon će uspeti da ostvare dugo željeni san da im gosti pošalju pare ali da ne dodju.

  • *

    4. avgust 2023 | 04:21

    Meni nije jasno šta ljude privlači u Dubrovniku???????? Bila ništa posebno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>