• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barbi je u filmu obula čuvene sandale: Na krilima ove reklame proizvođač se priprema za izlazak na berzu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, konačna odluka o vremenu i veličini inicijalne ponude, objašnjavaju izvori, još nije doneta

  • 0
Barbie and Ken Foto: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kompanija Birkenstok moraće da se zahvali Barbi, jer je nakon što se ova čuvena sandala našla na nozi Margo Robi u filmu, približila dugo čekanom izlasku na berzu.

Ako je verovati pričama u kuloarima, glasine u vezi sa izlaskom na berzu čuvene kompanije, koje su se prvi put pojavile početkom jula, sada su sve izvesnije. Priča se da će inicijalna ponuda vredeti čak 8 milijardi dolara.

Prema nekim izvorima, brend sandala doživljava veliki porast u prodaji zahvaljujući filmu Barbi, sa Margo Robi koja tumači lutku-igračku, a sve zbog scene koja je već postala kultna.

Podaci pokazuju i da su pretrage ovih sandala skočile za 110 odsto od kada je film debitovao u američkim bioskopima, piše Blumberg.

Do IPO-a na Volstritu došlo bi više od dve godine nakon što je privatna kompanija za kapital i porodična investiciona firma milijardera Bernara Arnoa stekla većinski udeo u Birkenstoku.

Ipak, konačna odluka o vremenu i veličini inicijalne ponude, objašnjavaju izvori, još nije doneta.

Prošle godine prodaja Birkenstok obuće porasla je za 29 odsto, a kompanija je nedavno uložila 120 miliona u novu fabriku u Pasevalku, severno od Berlina.

(Telegraf Biznis)

Video: Zoran je poslednji obućar u Bogatiću: Za mlade je ovo prljav posao, a pare su male

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>