• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telekom Srbija: Kurti želi da ugasi Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

MTS doo je osnovan u potpunoj saglasnosti sa Briselskim sporazumom

  • 2
Telekom Srbija logo Foto: Telekom Srbija

Telekom Srbija saopštio je da je tom preduzeću danas dostavljena odluka agencije za registraciju poslovanja u Prištini (ARBK) doneta 31. jula 2023. godine a kojom se ukida kompanija MTS doo.

Ta odluka je činjenično i pravno neutemeljena i suprotna evropskim načelima, standardima i međunarodnom pravu i predstavlja jasno kršenje vladavine prava i narušava potvrđene sporazume između Srbije, Prištine i EU, ukazuje Telekom u saopštenju.

Ovakav potez zasnovan je, kako je navedeno, na potpuno apsurdnom obrazloženju koje tvrdi da član menadžmenta kompanije ima pasoš izdat od strane Republike Srbije, iako u svim zvaničnim dokumentacijama svi članovi našeg menadžmenta koriste dokumenta privremenih institucija u skladu sa Briselskim sporazumom.

"Postavlja se pitanje kakva je logika da se jedna firma ugasi zato što jedan od članova menadžmenta prema neosnovanim kriterijumima ima navodne nedostatke u svojim ličnim dokumentima", poručuju iz Telekoma.

MTS doo je osnovan u potpunoj saglasnosti sa Briselskim sporazumom o telekomunikacijama (8. septembar 2013) i firma je koja je u 100 odsto vlasništvu Telekoma Srbija i kao takav posluje skoro deceniju.

Suprotno spekulacijama različitih medijskih kuća o potencijalnom zatvaranju MTS, želimo da naglasimo da je predmetna odluka još uvek neizvršiva, navodi Telekom. Takođe, Telekom ističe da ima pravo na rok od 30 dana da podnese žalbu ARBK, što namerava i da učini. Telekom Srbija će učiniti sve da zaštiti interese svih građana na Kosovu i Metohiji koji koriste njegove usluge i više od 250 zaposlenih, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    4. avgust 2023 | 16:44

    Nek ugasi i ovako tamo niko nista ne placa, zato sve ide preko nase grbace i to traje decenijama!!!!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>