• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epl u padu već treći kvartal za redom: Prodaja ajfona ne ide baš sjajno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Globalni rezultati prodaje ajfona nisu tako sjajni

  • 0
epl, apple Foto: Stanislav Kogiku / AFP / Profimedia

Kompanija Epl je objavila rezultat za kvartal od aprila do juna, iz kojeg proizilazi da je prihod ove kompanije međugodišnje pao za jedan odsto, odnosno na 81,8 milijardi dolara.

Za Epl pomenuto tromesečje predstavlja treći kvartal fiskalne godine.

Umanjena (razvodnjena) zarada po akciji Epla je međugodišnje porasla za pet odsto, na 1,26 dolara po akciji, kako se navodi na sajtu ove kompanije.

- Srećni smo što možemo da obavestimo javnost da smo u ovom kvartalu zabeležili rekordan prihod u sektoru usluga. Imamo preko milijardu pretplatnika, što je podstaklo ovaj rast - saopštio je šef Epla, Tim Kuk.

On je istakao i dobru prodaju ajfona na tržištima u razvoju.

Prodaja ajfona u padu

Kako navodi Ekonomist, globalni rezultati prodaje ajfona nisu tako sjajni, pošto je prihod od njihove prodaje godišnje pao za 2,4 odsto.

Ovaj segment je veoma važan za Epl – prihodi od prodaje ajfona predstavljaju skoro polovinu prihoda američkog tehnološkog giganta.

Uprkos tome, čist profit Epla je međugodišnje porastao za 2,3 odsto jer je broj pretplatnika na digitalne usluge kao što je ajklaud (iCloud) porastao za 150 miliona u posljednjih 12 meseci.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>