• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isključen krak naftovoda Družba u pravcu Nemačke: Ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Druga linija naftovoda radi bez izmena i da nema opasnosti po zdravlje i život lokalnog stanovništva

  • 0
Kanzas izlivanje nafte naftovod Foto: Tanjug/AP

Krak naftovoda Družba, u pravcu Nemačke, trenutno je isključen zbog curenja u Poljskoj, saopštio je poljski operater naftovoda PERN.

"Sistemi automatizacije PERN-a su u subotu uveče detektovali smanjenje pritiska na cevovodu Družba na području Hodeča, na jednoj od dve linije zapadne deonice, preko koje nafta ulazi u Nemačku. Kroz oštećeni krak dotok je odmah obustavljen", navedeno je u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da druga linija naftovoda radi bez izmena i da nema opasnosti po zdravlje i život lokalnog stanovništva.

"Ostatak infrastrukture PERN-a, uključujući pomorsku deonicu, kroz koju se nafta koja stiže tankerima pumpa do Poljske, a zatim do Nemačke, radi uobičajeno. Poljske rafinerije dobijaju naftu u skladu sa rasporedom", navela je kompanija, koja nastavlja da istražuje uzrok incidenta.

Inače, naftovod Družba je jedan od najdužih u svetu. Polazi iz Almetjevska, u Tatarstanu, prolazi kroz Brjansk i potom se račva na dva dela - severni (preko teritorije Belorusije u pravcu Poljske) i južni (preko teritorije Ukrajine u pravcu Mađarske, Slovačke, Češke).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>