• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović obišao "Rudnik" na Rudniku: "Nećemo da se odreknemo ove grane privrede"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar trgovine kaže kako rudarstvo poslednjih nekoliko godina beleži konstantan rast

  • 1
Momirović Foto: Đorđe Krstić/MUST

- Uspeli smo da reindustrijalizujemo Srbiju, a ogroman doprinos tome su dali upravo naši rudari i cela rudarska industrija u koju je u poslednjih deset godina investirano više od 4,3 milijarde evra, uglavnom stranih investicija, i zato mi ne možemo i nećemo da se odreknemo ove grane privrede - istakao je danas ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon posete i održanog sastanka sa menadžmentom kompanije „Rudnik“ na Rudniku.

Momirović je istakao da u poslednjih nekoliko godina ovaj sektor beleži konstantan rast, što je uticalo i na rast učešća rudarskog sektora u BDP-u Republike Srbije, koji je na kraju 2022. dostigao nivo od 2,4 odsto.

- Posebno sam srećan zbog činjenice da su plate u ovom sektoru mnogo veće u odnosu na pre deset i petnaest godina, ali mi moramo da nastavimo sa poboljšanjem uslova rada kako bismo sa jedne strane doprineli rastu životnog standarda, ali i daljem privrednom razvoju - kaže Momirović i dodaje da Srbija ima ogromne potencijale za dalji razvoj rudarskog sektora, a pre svega kada je reč o sirovinama koje se koriste u delu proizvodnje komponenti za elektro i automobilsku industriju.

Momirović je danas, zajedno sa predsednikom opštine Gornji Milanovac, Dejanom Kovačevićem, na Rudniku u Domu kulture „Vojislav Ilić“ prisustvovao centralnoj proslavi Dana rudara Srbije u organizaciji preduzeća „Rudnik doo“, a u saradnji sa Samostalnim Sindikatom metalaca Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    7. avgust 2023 | 09:22

    Ovaj se izgleda u sve razume,sprema sebi fotelju za sledece ministarsko mesto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>