• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rad na crno i rad maloletnika gorući problemi u CG: Ispisane kazne u vrednosti 1,8 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprava za inspekcijske poslove ovog leta nije imala informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju

  • 0
more, konobarica, plaža Foto: Shutterstock

Za mesec dana, inspektori su na cnogorskom primorju izrekli kazne ukupne vrednosti skoro 1,8 miliona evra, kazala je danas PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove, Irena Gigović.

Od 3. jula, Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora, navodi se.

- Završno sa 2. avgustom izvršeno je više od 4.500 inspekcijskih nadzora, što je veliki broj. Neki inspektori imaju i po pet nadzora dnevno. Izrečeno je skoro 1.775.000 eva kazni - rekla je Gigović za RTCG.

Među nepravilnostima, Inspekcija rada je najviše evidentirala slučajeve rada na crno, kao i rada maloletnika bez adekvatnih dozvola.

Kada je reč o Turističkoj inspekciji, kako kaže Gigović, kazne su izricali zbog neuređenih plaža, neizdavanja fiskalnih računa, manjka spasilaca, neoslobađanja 50 odsto prostora kupališta od mobilijara.

Uprava za inspekcijske poslove ovog leta nije imala informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju.

- Mi, do sada, nemamo informaciju da je bilo većih trovanja - kazala je Gigović i dodala da je to pitanje direktna nadležnost Uprave za sanitarne poslove.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>