• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave za penzionerske kartice od danas i na šalterima Pošte: Ovo su detalji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Edukovaćemo radnike da svakom penzioneu ponude ovu karticu - kaže Đorđević

  • 1

Penzioneri u Srbiji od danas na šalterima 1.530 pošta širom zemlje mogu da se prijave za penzionerske kartice. Kartice će biti besplatne, a penzionerima će pružati brojne pogodnosti od 1. oktobra, od kada počinju da se koriste.

Počev od danas, penzioneri koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice, to mogu da učine na šalterima pošta u Srbiji. Namenjene najbrojnijoj kategoriji korisnika poštanskih usluga, mogućnost za prijavu za obe kartice još je jedan dokaz stabilnosti, dostupnosti i kvaliteta poštanskog sistema. Do sada se za ovu karticu prijavilo više od 650.000 penzionera.

- Bolji život naših penzionera je nacionalni interes. Pored povećanja penzija od 5,5 odsto, imaćemo za 44 odsto veće penzije nego što su bile. Prosečna penzija iznosiće 450 evra - kaže direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović.

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, kaže da je pošta kao javno preduzeće i neko ko je jedan od glavnih činilaca kada je u pitanju pružanje usluga, pogotovo penzionerima koji u najvećem broju penzije podižu na našim šalterima.

- Postali smo deo projekta koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić. Želimo da toj kategoriji stanovništa pružimo neka prava koja će da im olakšaju život. Moći će na šalterima u svojim mestima da podnesu zahteve za kartice, a edukovaćemo radnike da svakom penzioneu ponude ovu karticu - kaže Đorđević.

On ističe da će, onog trenutka kad se skupi ključna masa, PIO fond penzionerima moći u saradnji sa privrednim subjektima da ponudi neke pogodnosti i da im pomogne da uštede novac.

- Postali smo kao društvo zreliji i odužujemo se starijima koji su otišli u penziju za sve što su radili. Najvažnije je da je ova mogućnost potpuno besplatna - istakao je Đorđević.

Oni su pozvali penzionere da se prijave za penzionersku karticu nove generacije u poslovnicama pošta.

(Telegraf Biznis)

Video: Potpisan memorandum o saradnji u projektu poslovno-tehnološkog objekta Pošte u Zemun polju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    8. avgust 2023 | 11:38

    A kad i gde ce moci da se preuzmu te kartice to niko ne pise

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>