• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Priština opstruiše implementaciju Mape puta o energetici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva meseca čekamo odgovor Prištine. Jasno je ko sabotira sporazum

  • 1
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je danas u odgovoru zameniku premijera privremenih prištinskih institucija Besniku Bisljimiju da Priština već dva meseca opstruiše implementaciju Mape puta o energetici i da je "jasno ko sabotira sporazum".

Petković je u objavi na društvenoj mreži X, nekada poznatoj kao Tviter, pozvao Bisljimija da iznosi činjenice, a ne spinove.

"Priština od oktobra opstruiše implementaciju Mape puta o energetici. Beograd je u martu urgirao da se to pitanje reši, a potom smo u aprilu u Brisel došli sa svim ekspertima, a Bisljimi sam. Dva meseca čekamo odgovor Prištine. Jasno je ko sabotira sporazum", napisao je Petković.

On je odgovorio na Bisljimijevu objavu u kojoj napisao da je implementacija Energetske mape puta hitna, da je Priština kontinuirano igrala konstruktivnu ulogu i sprovodila sve obaveze, što, kako je naveo, očekuju i zahtevaju i od druge strane.

(Telegarf Biznis)

Video: Petković: "Nisu Kurtijevi specijalci kidnapovani već Srbi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    7. avgust 2023 | 22:48

    Zašta Ti primaš platu, da li ti je ponekad žao zbog svog zaluđivanja tog jadnog i namučenog naroda počev od Čovića pa do tebe šta ste uradili za taj namučen narod ?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>