• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teslin finansijski direktor naprasno dao otkaz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednog od najbližih saradnika Ilona Maska zameniće šef računovodstva, Vaibhav Taneja

  • 0
Zach Kirkhorn Printskrin: YouTube/Tesla

Zek Kirkhorn, jedan od najbližih saradnika Ilona Maska u Tesli, nenadano je podneo ostavku na mesto glavnog finansijskog direktora, saopštio je Rojters.

Pritom, to se dešava u momentu kada se proizvođač električnih automobila bori sa smanjenjem troškova i odbranom svoje profitne marže, nakon niza sniženja cena.

Kirkhorna je u petak na poziciji CFO-a zamenio Vaibhav Taneja, koji je bio šef računovodstvene službe od 2019. godine, navodi kompanija u zvaničnoj dokumentaciji, objavljenoj u ponedeljak.

Doduše, dodaje se da će Kirkhorn ostati u Tesli do kraja godine, kako bi pomogao u tranziciji i zahvalio se Vaibhavu na njegovom "značajnom doprinosu".

Odlazak Kirkhorna je usledio nakon "retkog" perioda stabilnosti u Teslinom višem menadžmentu, budući da su se u prošlosti ljudi znatno brže smenjivali na rukovodećim pozicjiama.

Zek Kirkhorn je u Tesli proveo 13 godina u sektoru finansija, a glavni finansijski direktor postao je pre četiri godine, i od tada je dolazilo do raznih finansijskih preokreta u kompaniji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>