• 10
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 20 do 60 evra za noć, ceo apartman 800 evra: Ovo su cene smeštaja za vreme Sabora trubača u Guči

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi, skoro svi kapaciteti već su popujeni i traži se krevet više

  • 10
Guča Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Dragačevski Sabor trubača, 62. po redu, zvanično se održava od 11. do 13. avgusta ove godine.

Dakle, sitno se odbrojava do najveće trubačke smotre na Balkanu. Da ovoj manifetaciji godine koje prolaze ne mogu apsolutno ništa, najbolje pokazuje i velika zainteresovanost posetilaca da tokom trajanja Sabora nađu smeštaj u ovoj dragačevskoj varošici.

Cene, pritom, variraju - od paprenih do onih pristupačnijih.

- Cene u hotelskom smeštaju za dane Sabora kreću se oko 4.800 dinara sa doručkom, dok je zakup čitavog apartama u toku trajanja manifestacije oko 800 evra, ali u njemu može prespavati nekoliko odraslih osoba. Cene u privatnom smeštaju kreću se od oko 3.000 dinara za jednu noć po osobi - kaže za RINU jedan od meštana koji svoju kuću izdaje tokom trajanja Sabora.

Osim što su unpared popunjeni skoro svi smeštajni kapaciteti u centru varošice, velika potražnja vlada i za prenoćištem u okolini Guče. Meštani dragačevskih sela spremni su da dočekaju goste iz svih delova sveta.

- Domaćinstva u okolini su uveliko popunjena i traži se krevet više. Mi raspolažemo sa oko 1.500 ležajeva koji se u toku saborskih dana mogu naći u Guči. Takođe, u Guči imamo i dva hotela, čiji su svi smeštajni kapaciteti rasprodati početkom godine - rekla je Aleksandra Mitrović, direktorka TO Dragačevo.

Ona dodaje da su svi u Guči već spremni za ovogodišnji Sabor trubača, koji sa sobom nosi i određene novine.

- U predsaborskim danima imamo dva koncerta, Aca Pejovića i Aleksandre Prijović, koji će najaviti sam sabor koji traje od petka do nedelje. Ove godine, za najveću trubačku feštu vlada rekordna zaiteresovanost da mi jednostavno i ne možemo da odgovorimo na sve zahteve posetilaca.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči je proslavljeni odbojkaš i reprezentativac poreklom iz Dragačeva, Željko Tanasković.

Program je kao i svake godine bogat, ispred Kulturnog centra pod nazivom "Narodna tradicija", a nakon toga nastavlja se na glavnoj pozornici, na stadionu gde će nastupiti najveće zvezde ovog instrumenta.

- Ono što mi očekujemo od ovogodišnjeg Sabora, svakako je da oborimo rekord po broju poseta u odnosu na prošlogodišnji. Očekujemo da u našu varošicu stigne više od 100.000 saboraša kako iz svih krajeva Srbije, tako i sa čitavog Balkana i iz država Evrope - ističe Milija Milenković isrped Saborskog odbora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>