• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neočekivani obrt: Umesto toplih krajeva i egzotike, ovo je sada trend u turizmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske, jer turisti traže hladniju klimu

  • 0
Ulko-Tammio island, Hamina, Finska Foto: Markus Thomenius / Alamy / Alamy / Profimedia

Sezona putovanja bi ubuduće mogla da započinje ranije u proleće i da se završava u jesen, budući da klimatske promene utiču na navike turista, saopštio je u sredu nemački turoperator TUI.

Izvršni direktor TUI-a, Sebastian Ebel, izneo je neka svoja razmatranja o smeru te kompanije u budućnosti, usred leta koje su obeležile ekstremne vremenske prilike širom južne Evrope.

Takođe je najavio da bi TUI mogao da računa na 25 miliona evra troškova, povezanih sa šumskim požarima na grčkom ostrvu Rodos.

To je podstaklo nemačku kompaniju da razmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju na odredišta koja bi mogla biti pogođena elementarnim nepogodama.

Ali, klimatske promene bi, takođe, mogle doneti pogodnosti za TUI, produžujući sezonu i otvarajući nova odredišta za turiste.

Ebel je napomenuo je da TUI organizuje putovanja u Grčku do sredine novembra, ali i da je konsultovao kolege da li bi, možda, trebalo da ostave sezonu otvorenu do kraja godina: do ili nakon Božića.

Ebel kaže i da će fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske, jer turisti traže hladniju klimu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>