• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nikad više Hrvatska": Austrijski par ogorčen posle letovanja u Dalmaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nemaca i Austrijanaca

  • 3
Hrvatska, more, Istra, letovanje Istra / Foto: Shutterstock

Povratak s letovanja u Hrvatskoj pretvorio se, kako kažu, u pravo horor putovanje za par iz Gornje Austrije. Kada su se vratili kući, preko austrijskih medija poručili su: “Nikad više u Hrvatsku.”

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nemaca i Austrijanaca. Zbog lepote Hrvatske mnogi turisti trpe duga putovanja i saobraćajne gužve koje se očekuju leti i za vreme godišnjeg odmora.

Ipak, jedan austrijski par tvrdi da će ubuduće izbegavati Hrvatsku jer im je s godišnjeg odmora trebalo gotovo 20 sati da se vrate kući, javlja Fenix.

Kako je 19-godišnji Amir ispričao u intervjuu za austrijski Heute, odmor je proveo s devojkom na hrvatskoj obali Jadrana. U subotu, 5. avgusta hteli su iz Dalmacije nazad u Austriju. Krenuli su oko osam ujutro, a kako im do kuće treba 9 sati, povratak u Gornju Austriju planirali su oko 17 sati.

Ali od planiranog udobnog putovanja kući nije bilo ništa. Umesto toga, par je ceo dan bio zarobljen u saobraćaju. “Brojni automobili su bili parkirani na naplatnim kućicama, tako da se gotovo ništa nije dogodilo”, rekao je Amir za Heute.

Od Hrvatske do Austrije paru treba 19 sati

Razlog katastrofalne saobraćajne situacije bile su obilne kiše koje su nedavno poplavile Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila s najgorom prirodnom katastrofom u decenijama, podseća Poslovni dnevnik.

“Na putu smo bili ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. Stvarno je bila katastrofa. Na kraju je samo putovanje kroz Hrvatsku trajalo 13 sati. Nikada više Hrvatska”, rekao je Amir.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma NS

    12. avgust 2023 | 13:14

    Svaki grad na Jadranu ima aerodrom. Stranci pretežno avionom i putuju, nego to ovi naši seljoberi moraju celom selu da pokažu šta voze, kroz kuću samo protrče, ošišaju se na opasno, naprave tetovažu od trideset evra i onda pravac more. Sa devetnaest godina je rano reći "nikad više", moj Amire.

  • Hmm

    12. avgust 2023 | 13:01

    Postoje i avioni ako niste culi.

  • Mi

    12. avgust 2023 | 14:24

    To nekazu nemci vec dodjis koji nije nemac.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>