• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sem Bankman Frid ponovo u zatvoru: Kripto mogul pokušao da podmiti svedoke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaplan je rekao da je Bankman Frid verovatno nameravao da utiče na dva svedoka

  • 0
Bankman-Fried Foto: Kris INGRAHAM / AFP / Profimedia

Osnivač propale kripto menjačnice FTX-a Sem Bankman Frid ponovo je u zatvoru, nakon što je savezni sudija rekao da je kripto mogul verovatno pokušao da utiče na dva svedoka dok je bio u kućnom pritvoru.

Američki okružni sudija Luis A. Kaplan opozvao je kauciju 31-godišnjaku nakon saslušanja na Menhetnu. Bankman Frid je skinuo sako, kravatu i pertle, i odmah su mu stavili lisice dok su ga šerifi ispratili iz sudnice.

Kaplan je rekao da je Bankman Frid verovatno nameravao da utiče na dva svedoka, bivšu izvršnu direktorku istraživanja Alameda, Kerolajn Elison (Caroline Ellison) i bivšeg generalnog savetnika FTX-a, i da ih „povuče“ i osujeti njihovu saradnju u ovom slučaju sa vladom.

Advokati bivšeg izvršnog direktora FTX-a odmah su uložili žalbu na odluku o kauciji, ali su izgubili zahtev za odlaganje Kaplanove naredbe.

Bankman Frid optužen je za omogućavanje trgovanja u Alamedi novcem nezakonito uzetim od FTX klijenata. Novac je navodno trošio na nekretnine i američke političare.

Osnovan 2019, FTX je brzo postao jedna od najvećih svetskih menjačnica digitalnih valuta. Međutim, Bankman Fridovo kripto-carstvo iznenada se srušilo početkom novembra kada su se kupci masovno povukli nakon izveštaja koji su doveli u pitanje neke od njegovih finansijskih poteza.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>