• 30
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Platili all inclusive 1.700 evra, a nemaju ni kiselu vodu, ni čiste peškire: Muke naših turista u Tunisu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ističe da niko nije očekivao neki poseban luksuz, ali da bi trebalo ispoštovati ono što je dogovoreno

  • 30

Kada je Tanja rezervisala all inclusive letovanje u Tunisu, nije ni slutila da će ga provesti u raspravama sa osobljem hotela, predstavnicima agencija i u isterivanju pravde.

- U Tunis smo stigli 12. avgusta oko jedan sat posle ponoći, preko agencije Sunline. Stigli smo u hotel El Mouradi Mehdia i od prvog trenutka smo se suočili sa problemima. Prvo smo imali problem sa sobama, tri smo promenili i poslednja koju smo dobili je bila prihvatljiva - objašnjava ona.

Za sve goste koji su stigli sa nama namenili su sobe u prizemlju u kojima se oseća vlaga.

- Sve je prljavo. Ne rade vrata, ne mogu da se zatvore, pa u sobu spolja može svako da uđe. Recepcionar je tražio 100 evra da ga časte gosti koji se žale na sobe, neki su to uradili i dobili bolji smeštaj u novom delu hotela, sa pogledom na more i sa dnevnim boravkom opremljenim belim kožnim garniturama - kaže ona za Telegraf Biznis.

Takođe, ističe da sobe nemaju sef, frižider i klima ne radi.

- Pića nema, ukinuli su besplatno pivo koje nam sleduje u all inclusive varijanti, kažu da ne mogu da obezbede dovoljne količine za 1.000 gostiju hotela. Nema ni kisele vode iz istog razloga - kaže ona.

Ističe da niko nije očekivao neki luksuz, da svi znaju da kategorizacija hotela nije kao Evropi, ali da bi trebalo ispoštovati ono što je dogovoreno.

- Kao da sve to nije dovoljno, posteljina se ne menja iako svakog dana ostavljamo bakšiš sobarici. Peškira za plažu nema pošto je svaki dan kućica gde se peškiri preuzimaju zatvorena i radnik nije tu, a po dolasku u hotel zatekli smo prljave jastučnice - objašnjava ona.

Tanja ističe da je od dolaska prošla kroz muke, pozivanje agencije, čekanje...

- Smatram da nismo ispoštovani kao gosti i očekujem u najbržem roku rešenje problema. Došla sam na odmor, a ne da se ganjam kostantno sa problemima koji se ne rešavaju. Iako sam pisala i agenciji Sunline, nisu se udostojili ni da mi odgovore - kaže ona.

Pokušala je da zatraži pomoć i od predstavnika agencije u Tunisu, ali ni on nije mogao mnogo da učini.

- Ovo je na papiru hotel sa pet zbezdica, ali realno nije ni za dve. Sve je oskudno - kaže ona.

Telegraf Biznis kontaktirao je i sa agencijom Sunline, ali nismo dobili odgovore na pitanja.

(Telegraf Biznis/ G. M.)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    16. avgust 2023 | 09:52

    O kakvim banjama i planinama po Srbiji ti pricas Marija ? Jel si ti isla da vidis cene u tim istim banjama i planinama ? Sto se tice lepote,da je lepo jeste ali ti tu za realno za 2 dana vidis sve sto ima da se vidi i treba 8 dana da placas cene kao da jedes i pijes u restoranima i kaficima na Menhetnu ?! Pa niko nije lud. Odes lepo na more i bar se po tim vrucinama kupas a sta ces po banjama i planinama da radis ? Ko sve ovde ne komentarise strasno. Kladim se da dalje od svog grada nisi ni odmakla pa onda aj da pisem sta stignem.

  • Marko

    16. avgust 2023 | 10:44

    Ljudi otkud pamet da letujete u Tunis, Alžir i Maroko strašno. To su najgore zemlje na svetu. Radim takav posao de sam se uverio da sa njima nema nikakvog dogovora teška kaubojština, narkomanija i prevaranti teški šljam od ljudi.

  • Kole

    17. avgust 2023 | 17:34

    Bili smo ja i supruga u Susu, hotel solidan 1350 evra za dvoje, plaža čišta, more toplo bilo je i piva i sokova koliko poželiš, hrana za svakog ponešto osoblje ljubazno nisu tražili nijednom bakšiš, menjali posteljinu i peškire na tri dana korekno. U gradu nisu dosadni i uporni da ti prodaju nešto. Bilo puno turista iz Holandije, Nemačke,Rusije i ukrajine. Izleti su odlični ali malo skuplji 70 evra po osobi, Kartagina, sidi busaid i Gla. Grad Tunis što smo i posetili, a pustinja dva dana 135 evra. Mogu vam reći bez ijednog lošeg iskustva , Za taj novac sigurno bolje nego li otići u Albaniju ili Hrvatsku.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>