• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Huawei uspešno poslovao u prvoj polovini 2023. godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom prvih šest meseci 2023. godine, Huawei je ostvario prihod od 39,32 milijarde evra (310,9 milijardi kineskih juana), uz povećanje od 3,1 odsto u odnosu na prethodnu godinu i neto profitnu maržu od 15 odsto

  • 0
Huawei Foto: Huawei arhiva

IKT infrastrukturni poslovi prihodovali su 21,14 milijardi evra, sektor potrošačke elektronike 13,1 milijardu, Cloud poslovanje 3,05, koliko i sektor Digitalne energije, a inteligentna automobilska rešenja (IAS) ostvarila su prihod od 126,5 miliona evra.

Huawei Foto: Huawei arhiva

Sabrina Meng, jedna od rotirajućih predsednica Huawei kompanije, istakla je da je podrška potrošača i partnera ključna, ali i naglasila da je jedan od najvažnijih uspeha timski rad u okviru same kompanije.

- Želela bih da se zahvalim našim klijentima i partnerima na njihovoj konstantnoj podršci. Takođe, zahvalna sam celom Huawei timu na solidarnosti i posvećenosti. Naša kompanija ulaže velika sredstva u osnovne tehnologije kako bi uspešno iskoristila trendove digitalizacije, veštačke inteligencije i dekarbonizacije, fokusirajući se na stvaranje vrednosti za sve. U prvoj polovini 2023. godine, naše poslovanje u domenu IKT infrastrukture je ostalo solidno, uprkos pritiscima Zapada, a poslovanje u okviru potrošačke elektronike je ostvarilo rast. Cloud i sektor digitalne energije doživeli su snažan rast, a naše inovativne komponente za inteligentna i povezana vozila nastavljaju da jačaju svoju konkurentnost - zaključila je Meng.

Zvanično objavljeni podaci o poslovanju kompanije Huawei, za prvu polovinu 2023. godine, u skladu su sa International Financial Reporting standardima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>