• 11

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati lanac izbacio Podravkine artikle sa rafova u Hrvatskoj: Supa koju prodaju je sada iz Vojvodine

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Kauflandov zahtev za povoljnije uslove, odnosno cene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, kažu u kompaniji

  • 11
Supermarket, rafovi Foto: Shutterstock

Umesto Podravkinih supa na Kauflandovim rafovima su vojvođanske od Aleve, brašno je zamenila marka Farina, a kupci bezuspešno tragaju i za Lino ladom.

Neki trgovci su se i ranije žalili kako su Podravka i još neki hrvatski proizvođači nabili visoke cene svojih proizvoda, kojima je teško naći opravdanja, dok su na tapetu ministra privrede Hrvatske Davora Filipovića ta pitanja poslednja na tapetu.

Da li je Kaufland prvi koji se odlučio na tako drastičan potez, videće se, ali iz Kauflanda o razlozima nestašice Podravkinih proizvoda još nje stigao odgovor, piše Večernji list.

Danica.hr navodi neslužbeni odgovor iz tog trgovačkog lanca kako su sklonili sve Podravkine proizvode sa svojih rafova jer je inzistirala na visokim rabatima, a posledično tome i većim maržama, tako da još uvek traže zajednički jezik.

To dogodilo i pre više godina, a pregovori kako bi uskladili interese, trajali su šest meseci. Iz Podravke su odgovorili kako su još u aprilu prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom da nisu uspeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uslovima saradnje.

- Kauflandov zahtev za povoljnije uslove, odnosno cene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu snabdevanja hranom - kažu iz Podravke.

Dodaju kako je Podravka usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavala cene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom uticaju inflacije na standard građana.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ND H

    18. avgust 2023 | 15:35

    Sve što je dobro je i skupo,traži se kvaltet.

  • aha

    18. avgust 2023 | 17:45

    nisu tolko bitni kolko su mislili da jesu,misle neko ce im prodavati robu za neki mizerni profit jel radnja ne moze nabiti previse cenu jer niko nece kupovat

  • Перагеније

    18. avgust 2023 | 21:18

    "ministra privrede Hrvatske Davora Filipovića" - АМАН, има ли тамо Хрвата?...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>