• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

700.000 prijavljenih za penzionersku karticu: Skoro 350 preduzeća se priključuje programu Vlade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar finansija najavio dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto

  • 3
Siniša Mali Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je kazao za Tanjug da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu.

Penzionersku karticu će, dodaje, svi prijavljeni penzioneri dobiti do oktobra, prenosi Tanjug.

Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.

"Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni u krajnjoj liniji uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili uncima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju", kazao je Mali.

On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

"Skoro 350 preduzeća, kompanija, maloprodajnih lanaca iz cele Srbije, se do sada prijavilo da bude partner Vladi Srbije u ovom programu koji će našim penzionerima obezbediti popuste i omogućiti im da dodatno uštede", kazao je Mali i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe ovoj akciji.

Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

"Ukupno za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsto, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh", kazao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gedza gegula

    19. avgust 2023 | 16:23

    A sta mi iz provincije imamo od te kartice a i od prosle nista samo je vucem po dzepovima

  • Wow

    19. avgust 2023 | 11:40

    U mali mestima to ne vazi , jer ni do sada nisu mogli nigde da iskoriste .U malim mestima nema ni bioskopa , pozorista , veletrgovine .Cemu i kome ce sluziti ???

  • FANTOM(68)

    19. avgust 2023 | 11:34

    Ovih 700 000 penzionera koji su se prijavili imaju dobre penzije sa kojima su i do sada kupovali pristojno i nije čudo da su se po inerciji ajde da još povoljnije kupujemo kada već daju da se prijavimo. Ostalih oko 1 000 000 penzionera jedva krpe kraj sa krajem jer penzije im ne dobace ni do 25 000 dinara. Kada plate struju, vodu, telefon, TV, grejanje ostaje im toliko da se ne isplati ni ova kartica jer popustom na kupljenu robu jedva da za njega mogu kupiti žvakaću gumu. Možeš zamisliti penzionera koji dade bogatstvo za veštačke vilice a žvaće žvaku!? 😬

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>