• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orban: Mađarske kompanije žele da prošire rad u Rusiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Tatarstana došao je u Budimpeštu na poziv Orbana povodom mađarskog nacionalnog praznika Dan Svetog Stefana

  • 0
Viktor Orban Viktor Orban / Foto: Tanjug/AP

- Mađarske kompanije planiraju da prošire aktivnosti u Rusiji uprkos sankcijama i političkim poteškoćama - rekao je premijer te zemlje, Viktor Orban, na sastanku sa predsednikom ruskog regiona Tatarstan, Rustamom Minihanovim u Budimpešti.

Bertalan Havasi, portparol mađarskog premijera, kaže da je na tom sastanku konstatovano da je Mađarska, na osnovu do sada postignutih rezultata, spremna da nastavi saradnju u oblastima kao što je poljoprivreda.

- Uprkos sankcijama i političkim poteškoćama, mađarske kompanije predstavljene u Rusiji traže mogućnosti za proširenje svojih aktivnosti - naveo je Havasi.

Predsednik Tatarstana došao je u Budimpeštu na poziv Orbana povodom mađarskog nacionalnog praznika Dan Svetog Stefana, koji se obeležava ovog vikenda.

Mađarska, inače, ima dugogodišnje bliske poslovne odnose sa Tatarstanom, a najveća mađarska naftna i gasna kompanija MOL je uključena u zajedničke projekte.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>