• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog Bentlija i stana, Danijela ojadila državu preko kovid-19 programa: Čekaju je 3,5 godine u zatvoru

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored zatvorske kazne, ona mora da vrati 198.990 dolara federalcima

  • 7
Daniela Rendon Foto: Instagram/danielarendonn

Nekadašnja posrednica nekretninama u Majamiju osuđena je na tri i po godine zatvora, zbog toga što je od Vlade SAD pribavila sumu od 381.290 dolara, na račun kreditiranja (fondova) u doba kovida-19, a koju je onda iskoristila na kupovinu Bentlija, luksuznog stana, kao i na kozmetičke tretmane.

Danijela Rendon (31) je priznala krivicu u aprilu ove godine, po jednoj tački optužnice za prevaru, nakon što je u februaru bila optužena po šest dodatnih tačaka: između ostalog, pominje se pranje para, teška krađa identiteta...

Ali, tužioci su na kraju odbacili dodatne optužbe.

Rendon, majka troje dece rođena u Kolumbiji, rekla je tokom izricanja presude na saveznom sudu u Majamiju u četvrtak da su njeni potezi bili „motivisani nezajažljivom pohlepom“ – jer se činilo da su „svi“ u to vreme na prevaru dobijali zajmove, preneo je NYP.

Američki okružni sudija K. Majkl Mur rekao je da ga je Danijelino priznanje, zajedno sa njenim izdašnim izvinjenjem na 30 stranica, navelo da izrekne blagu kaznu, čime je na kraju pošteđena za još dodatnih godinu dana "iza rešetaka".

Pored zatvorske kazne, ona mora da vrati 198.990 dolara federalcima.

Podseća se da je tokom prvih dana pandemije, savezna vlada požurila da podrži posrnule kompanije hitnim finansiranjem, koje bi im pomoglo da pokriju osnovne režijske troškove. Administracija za mala preduzeća brzo je uspostavila programe finansijske pomoći, kao što su zajam u slučaju ekonomskih poteškoća i zajmovi iz Programa zaštite plata.

Daniela Rendon Danijela Rendon / Foto: Instagram/danielarendonn

Rendon je, međutim, iskoristila te programe falsifikovanjem podataka povezanih sa njenim poslovanjem sa nekretninama — uključujući njen godišnji prihod, platni spisak, troškove proizvoda, poreske informacije i broj zaposlenih - da bi se kvalifikovali za primanje pomoći.

Prema saveznoj optužnici, dobila je zajam od ukupno 381.290 dolara. Ali, umesto da koristi sredstva za legitimne poslovne troškove, nastavila je da šopinguje luksuzno, a onda se tim kupovinama razmetala na Instagramu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    20. avgust 2023 | 12:00

    Koliko ima ovakvih u Srbiji koji su ojadili drzavu,a nisu otišli u zatvor niti platili nikakvu kaznu. . . .

  • Goran

    20. avgust 2023 | 13:30

    Eto joj sad pa nek se Bentlira, ima pravde 🙂 daj boze da svi tako prodju

  • Sirogoj

    20. avgust 2023 | 12:24

    Ja bih joj sve oprostio

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>