• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Misterija otmice i ubistva bogatog preduzetnika: Čekao je potvrdu FDA za proizvod s kanabisom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Istražitelji su proveli više od sedam meseci razotkrivajući pozadinu priče

  • 0
Tushar Atre Foto: Facebook/atrenet

Tušar Atre, uspešan tehnološki izvršni direktor koji je postao preduzetnik u poslu s kanabisom, imao je kuću vrednu više miliona dolara na obali Kalifornije, gde je svoje slobodno vreme provodio surfujući.

Međutim, njegova kuća iz snova pretvorila se u mesto zločina u oktobru 2019. godine.

Prilično mutan snimak video nadzora iz tog perioda pokazuje da je napadnut i kidnapovan u blizini svoje kuće, a kasnije se ispostavilo da je izboden i ubijen na svojoj farmi kanabisa u planinama Santa Kruz.

Dva mesta zločina dala su nekoliko tragova, iako su gosti u Tušarovom domu rekli detektivima da su čuli "uljeze" kako zahtevaju da znaju lokaciju i kombinaciju njegovog sefa.

Istražitelji iz kancelarije šerifa okruga Santa Kruz su imali taj mutan snimak, koji je zabeležio šta se dogodilo u Tušarovoj ulici od trenutka kada su tri osobe ušle u komšiluk i krenule prema njegovoj kući.

Nekoliko minuta kasnije, Tušar je viđen kako trči, a zatim je uhvaćen. On je više puta izboden i na kraju gurnut u BMW koji su osumnjičeni ukrali sa njegovog prilaza, pre nego što su se svi skupa odvezli, piše Yahoo.

Dugo se provlačilo pitanje ko bi "krenuo" na 50-godišnjeg stručnjaka za tehnologiju, koji se obreo u biznisu s kanabisom, a mesto zločina dalo je nekoliko tragova: istražitelji su proveli više od sedam meseci razotkrivajući pozadinu priče.

Pominje se i Rejčel Emerli, za koju se saznalo da nije samo Tušarova devojka, već je bila i njegov partner u poslu sa kanabisom, koji su započeli zajedno nakon što su se upoznali 2017. godine.

U jednom momentu su živeli na suprotnim obalama, a Rejčel kaže da je radila na proširenju svog poslovanja sa medicinskim kanabisom; bili su, navodno, fokusirani na to da Uprava za hranu i lekove odobri njihov proizvod od kanabisa.

Na kraju su se zajedno uselili u njegovu kuću na obali, a Rejčel kaže da je uložila celo svoje nasledstvo - oko 300.000 dolara - u njihov novi poduhvat sa kanabisom.

Tushar Atre Foto: Facebook/atrenet

Ali, kako to često biva, kombinacija ljubavi i posla dolazi sa određenim rizicima. Njen doprinos zajedničkom poslu nije dokumentovan na papiru, a to je, piše dalje Yahoo na osnovu izjava izvora, izazvalo probleme u vezi.

Ipak, oni koji su ga znali, kažu da neformalni sporazumi nisu bili neuobičajeni za Tušara. Ali, Rejčel je još uvek bila zaljubljena u njega, i nije bila mnogo ostrašćena zbog toga.

Želela je da to reši sa njim... Ali, sada se pita zašto bi neko želeo Tušarovu smrt.

Epilog: 19. maja 2020, šerif okruga Santa Kruz je uhapsio četiri mladića, optužena za pljačku, kidnapovanje i ubistvo, premda nijedan od njih nije priznao krivicu. Takođe, nijedan do tada nije imao kriminalni dosije.

Ali, na preliminarnom ročištu u oktobru 2021, tužioci su nastojali da dokažu da su mračne figure sa mutnog video-snimka bili njihovi osumnjičeni. Kamere, međutim, nisu bile dozvoljene tokom postupka.

Država je morala da ubedi sudiju da imaju dovoljno dokaza da sude Stivenu Lindziju, Džošui Kampsu, kao i Kejlebu i Kurtisu Čartersu, na račun pljačke, otmice i ubistva.

Kancelarija šerifa okruga Santa Kruz izložila je svoju višemesečnu, pedantu istragu, deo po deo, a Yahoo dalje piše, na osnovu izjava upućenih, da su digitalni dokazi u ovom slučaju bili veoma bitni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>