• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri stvari su presudile: Drugi najveći proizvođač instant kafe na svetu ostaje u Rusiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

JDE Peet's je radio u Rusiji sve ovo vreme i više puta branio svoj stav, za razliku od brojnih međunarodnih kompanija koje su napustile zemlju zbog sankcija

  • 0
kafa Jacobs Foto: Shutterstock

Američko-holandska kompanija JDE Peet’s (Jacobs Douwe Egberts), vlasnik brenda kafe Jacobs, zatim čajeva i tople čokolade, nastaviće da posluje u Rusiji, uprkos sankcijama uvedenim od strane Zapada, ali i uprkos kritikama.

Tu informaciju je potvrdio izvršni direktor firme sa sedištem u Amsterdamu, Fabien Sajmon, u petak intervjuu za WSJ.

Drugi po veličini proizvođač upakovane kafe na svetu, JDE Peet's, radio je u Rusiji sve ovo vreme i više puta je branio svoj stav, za razliku od brojnih drugih međunarodnih kompanija koje su napustile zemlju zbog zapadnih sankcija, odnosno rata u Ukrajini.

- To će najverovatnije biti trajni rat, što znači da moramo da preduzmemo trajnije rešenje - rekao je Sajmon, i naveo nekoliko razloga za odluku da ostane u Rusiji.

Prvo je rekao da su kafa i čaj esencijalni proizvodi i da, stoga, ne podležu sankcijama.

Drugo, kompanija ne želi da napusti 900 zaposlenih koje ima u Rusiji, i treće, JDE Peet's ne želi da se njeni brendovi i intelektualna svojina zaplene i predaju trećoj strani, što bi se moglo dogoditi ako ode iz Rusije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>