• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poreznici stigli na vašare: Zatvoreno 66 objekata, najviše tokom Guče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kontrolama su tokom ove godine obuhvaćeni i obveznici koji učestvuju na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama

  • 4
Zlatibor Foto: Telegraf.rs

Na kulturno-umetničkim i turističkim manifestacijama u ovoj godine obavljene su 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja. U 66 slučajeva ili 64,71 odsto izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvila u Nišu, Tešnjarskih večeri u Valjevu i Dana piva u Zrenjaninu, izvršeno je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti, navodi Poreska uprava.

U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

I Poreske uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model e-fiskalizacije.

Kontrolama su tokom ove godine obuhvaćeni i obveznici koji učestvuju na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama.

Poreska uprava ističe da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji.

Na taj način su, kako se saopštava, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Pozivaju se svi obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    21. avgust 2023 | 22:00

    Udri po sirotinji, što jače dok ne pukne.

  • Neko iz Pranjana

    21. avgust 2023 | 22:47

    A zasto na saboru violinista u Pranjanima ne kontrolisaste kafane kod ustase i Pera crte!!

  • Ssss

    22. avgust 2023 | 00:06

    Kad mogu da naplacuju pljeskavice 1200 din mogu i da izdaju racun i rade sve po zakonu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>