• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Amazona skočile 65 odsto: Može li da dostigne vrednost od 2 biliona dolara?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U međuvremenu, štrajkovi radnika Amazona ne prestaju...

  • 2
amazon Foto: GK Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kompanija za e-trgovinu, Amazon, nastavila je da napreduje u 2023, o čemu svedoči i njihov novi izveštaj o neto dobiti - 6,7 milijardi dolara u poslednjem tromesečju, u odnosu na gubitak od 2 milijarde dolara u istom periodu lane.

Kompanija, koju je osnovao Džef Bezos, značajno je povećala cenu deonica u 2023, za čak 65 procenata.

Osim toga, Amazon Prime Day je početkom ove godine postigao ogroman uspeh, i tako je kompanija oborila svoj rekord prodaje osmu godinu dana zaredom, zaradivši 12,7 milijardi dolara.

Dodatno, u skladu sa popularnošću veštačke inteligencije u raznim oblastima, najveći svetski e-trgovac je lansirao svoju platformu za AI, Amazon Bedrock, koja korisnicima pruža mogućnost stvaranja sopstvenih četbotova.

Ta Amazonova usluga je privukla na hiljade korisnika, a iz kompanije su rekli da je ovaj softver direktni rival softverima koje prave Majkrosoft i Gugl.

amazon Štrajkovi radnika Amazona ne prestaju / Foto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Amazon je do sada uspeo da dostigne tržišnu kapitalizaciju od oko 1,7 biliona dolara, a i čini se da će mu budućnost biti svetla.

Firma procenjuje da će joj prihodi u narednom kvartalu biti između 138 milijardi i 143 milijarde dolara, što je više od procene Volstrita, od 138,25 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpski jezik i pravopis

    22. avgust 2023 | 16:55

    U nasem jeziku postoji milijarda. Brojeve od nula do devet pisemo slovima. Dakle, govorimo o dve milijarde, a nikako o 2 biliona. Hvala.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>