• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počela izgradnja parka "Nova Retail" u Kuli: Kada je otvaranje i šta je sve u ponudi?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Građevinska industrija čini šest odsto bruto domaćeg proizvoda Srbije

  • 0
atm, šoping Foto: shutterstock.com

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, danas je u Kuli prisustvovao postavljanju kamena temeljca za budući kompleks "Nova Retail Park", koji će se prostirati na pet hektara i gde će do proleća biti izgrađeno 15.500 kvadrata komercijalnog prostora.

Pored supermarketa, modnih brendova i tehnike, park će ponuditi i propratni sadržaj: restorane, kafiće i dečje igraonice.

Prema rečima ministra, tu će svoje radno mesto naći više stotina ljudi.

Vesić je podsetio da je Srbija pošle godine imala 4,4 milijarde evra direktnih stranih investicija, i dodao da su tu i investicije kao što je izgradnja budućeg "Nova Retail" parka u Kuli.

- Nama je važna svaka investicija. Znate da je građevinska industrija šest odsto bruto domaćeg proizvoda i zbog toga je važno da ona nastavi da se razvija, kako bi mogao da raste naš BDP. Svaka investicija donosi nova radna mesta, a ova će doneti tri stotine novih pozicija, što je za grad poput Kule veoma značajno. Na ovaj način podržavamo ravnomerni razvoj i bolji životni standard čitave Srbije.

Kula će se vrlo brzo, kaže Vesić, naći na saobraćajnici, koja počinje da se gradi do kraja ove godine, a kreće od Bačkog Brega, ide preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, oba Bečeja, Kikinde i na kraju Srpske Crnje.

- Što se tiče Vojvodine, počećemo da gradimo i Beograd-Zrenjanin-Novi Sad tokom sledeće godine, već radimo Fruškogorski koridor, a radićemo i rekonstrukciju pruge Sombor-Vrbas - rekao je Vesić.

Pozdravio je ovaj projekat sa nadom da će on postati inspiracija drugim kompanijama da preuzmu inicijativu i razviju projekte koji će ojačati sektor građevinarstva i srpske privrede.

- Ovaj projekat predstavlja svetli primer kako domaće kompanije mogu da se integrišu u važne građevinske inicijative naše zemlje. Projekat "Nova Retail Park Kula", čija izgradnja počinje danas, izdvaja se ne samo po tome što će postati značajno mesto za kupovinu i okupljanje građana Kule i okolnih mesta, već i po svom angažmanu domaćih kompanija.

Kako kaže, taj projekat angažovaće domaće kompanije u svim ključnim fazama, uključujući projektante i izvođače građevinskih radova.

- Nova Retail Park uposliće više od tri stotine radnika tokom građevinske faze, dok će po završetku izgradnje biti zaposleno više stotina ljudi u maloprodajnom sektoru i sektoru održavanja. Na taj način, kompanija pruža značajnu podršku zapošljavanju i rastu lokalne ekonomije - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>