• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domino’s Pizza propala u Rusiji, podnosi zahtev za bankrot

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka kompanija ima čak 142 prodajna mesta u ovoj državi

  • 0
Pica Foto: Shutterstock

Operator brenda Domino's Pizza u Rusiji, Turskoj, Azerbejdžanu i Gruziji najavio je u ponedeljak da će podneti zahtev za bankrot svoje ruske filijale, te da će napustiti tu zemlju.

U decembru je multinacionalni lanac, osnovan 1960. u SAD, rekao da razmatra različite opcije za svoje operacije u Rusiji.

Kao i brojna druga međunarodna preduzeća, kompanija Domino's Pizza je bila pod višemesečnim pritiskom zbog zapadnih sankcija.

Njihova ruska poslovna jedinica, DPRussia, treća je po veličini kompanija za isporuku pica u zemlji i ima oko 142 prodajna mesta.

Kompanija je dodala da je spoljni dug ruske jedinice - od oko 520 miliona rubalja (5,56 miliona dolara) - izmirila turska filijala, što je smanjilo bruto dug grupe i rezultiralo bruto bilansom od 5,97 miliona dolara.

Nekoliko korporativnih prehrambenih giganata, poput Mekdonaldsa, zadržalo je pravo da otkupi akcije svojih ruskih filijala nakon što su napustili zemlju.

Osim opcije otkupa, kompanije su takođe pokušale da zadrže deo svog kapitala ili mesto u odboru.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>